Hem > M > Måste Man Ha Personalmöten?

Måste man ha personalmöten?

En god arbetsmiljö förutsätter att de anställda har inflytande och får information om arbetsgivarens planer. Det innebär att sådant som scheman, personalmöten och arbetsplatsträffar är en del av arbetsmiljön jämsides med nödutgångar, bra ventilation och skyddsutrustning.

Läs mer

Vad säger lagen om Apt?

Det är inte lagstadgat men väl reglerat i kollektivavtal. Frågan är om din arbetsplats har kollektivavtal? Arbetsmiljölagen och dess krav på systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) innehåller bland annat att anställda ska kunna ha inflytande på sin arbetssituation. I kollektivavtal regleras detta oftast i form av APT. Vad gäller vid APT? Regelbundet tillfälle till dialog

Arbetsgivaren ska regelbundet ordna arbetsplatsträffar, APT. En del har APT varje månad, andra lite glesare än så. Arbetsplatsträffen kan äga rum på arbetsplatsen eller en annan plats om det passar bättre.

Därefter, Är arbetsplatsträffar obligatoriska?

Har chefen rätt i det och har Kommunal godkänt obligatoriet? SVAR: Ja, arbetsgivaren kan bestämma att apt, det vill säga arbetsplatsträffar, är en del av de ordinarie arbetsuppgifterna som ska utföras och ibland finns denna fråga reglerad i lokala avtal med arbetsgivaren. Vad tar man upp på personalmöte? På ett personalmöte kan man diskutera allt möjligt som har med företaget, medarbetarna, verksamheten och kunderna att göra, men även frågor som rör oss som grupp och vårt samarbete. I ett mindre företag pågår personalmötena i princip hela tiden och där man är.

Och en annan fråga, Är skyddsronden lagstadgad?

Skyddsronder ska genomföras minst två gånger per år. Skyddsombud ska medverka och handlingsplaner dokumenteras. Vid varje arbetsställe bör regelbunden översyn ske genom skyddsrond. Arbetsgivaren ska i den utsträckning verksamheten kräver dokumentera arbetsmiljön och arbetet med denna. Vad gäller för arbetsplatsträffar? Men ett möte som inte ska strykas ur kalendern är arbetsplatsträffar, APT. Här för medarbetare och chef en dialog om frågor som rör arbetsmiljön och verksamheten. Det kan handla om olika typer av förändringar i verksamheten eller om psykosocial och fysisk arbetsmiljö.

Med tanke på detta, vem ska leda ett apt?

Om man har APT som också inbegriper medbestämmandelagen med info om förändringar i arbetet, bör en chef vara med som har ansvar över verksamheten eller fått ansvaret delegerat till sig. Detta kan vara olika från arbetsplats till arbetsplats. Vad ska man prata om på APT?

Det finns några saker du kan prata om på APT:
1. Syftet med APT: vad det är, vad det gör och hur det kan gynna ditt företag eller din organisation.
2. Fördelarna med att använda APT: hur det kan hjälpa dig att spara tid och pengar och hur det kan förbättra din produktivitet.
3. Funktionerna hos APT: vad den kan göra och hur den kan hjälpa dig att nå dina mål.
4. APT:s användargränssnitt: hur det fungerar och hur det kan hjälpa dig att få ut det mesta av systemet.
5. APT-gemenskapen: hur den kan hjälpa dig att hitta svar på dina frågor och hur den kan ge dig stöd och feedback.

Följaktligen, får man betalt för apt?

Nej, du får inte betalt för apt.

By Bodi Loehlein

Vad är apt i förskolan? :: Vad kostar det att registrera domännamn?
Användbara länkar