Hem > H > Hur Hitta Vigseldatum?

Hur hitta vigseldatum?

Oftast finns ett alfabetiskt ortregister i början eller slutet av husförhörslängden/församlingsboken. Längderna ger uppgift om; alla familjemedlemmar, föräldrarnas födelsedata, föräldrarnas födelseförsamling, föräldrarnas vigseldatum, ev. inflyttningsår, ev. utflyttningsår, dödsår, läs- och förståndsgåvor.

Läs mer

Är det gratis gå in på Riksarkivet?

Riksarkivet är positivt till att vi nu får möjlighet att göra samhällets digitala arkivinformation gratis för alla. Den blir då en del av den växande mängden öppna data från den offentliga sektorn. Hur söker man i Riksarkivet? Riksarkivets söktjänst

Här kan du söka information om arkiv i Sverige och om Riksarkivets digitaliserade arkivmaterial, till exempel kyrkoarkiv, folkbokföringsregister eller brev. Även dokument från Svenskt Diplomatarium och Svenskt biografiskt lexikon (SBL) ingår.

Följaktligen, hur loggar jag in på riksarkivet?

Skapa konto och logga in

Digitala forskarsalen eller webbutiken, loggar du in med det kontot i Nationell Arkivdatabas (NAD). Logga därefter in i Nationell Arkivdatabas (NAD). Har du glömt ditt användarnamn eller lösenord går du via Logga in överst på sidan (hittas under Genvägar om du använder t. ex.
Kan man se vem som är gift med vem? I äktenskapsregistret finns information från 1921 och framåt om rättsförhållandet mellan äkta makar och mellan registrerade partner. Det kan till exempel handla om datum och andra uppgifter om skilsmässor och bodelningar.

Hur går ett svenskt bröllop till?

Bakom bruden går tärnorna och bakom brudgummen marskalkarna. Bröllopsparet stannar framför altaret och bröllopsföljet bildar en halvcirkel i koret. I Sverige är det tradition att bröllopsparet går fram tillsammans, som en symbol för att de själva valt varandra och att de frivilligt och jämställda vandrar till vigseln. Dessutom, var finns arkiven? Sök i arkiven

  • Digitala forskarsalen - (tidigare SVAR) I Digitala forskarsalen hittar du Riksarkivets digitaliserade arkiv, register och databaser.
  • Nationella Arkivdatabasen (NAD) I NAD finner du information om arkiv och samlingar i Sverige och kontaktuppgifter till arkivinstitutioner.
  • Kyrkoarkiven.
  • Samsökning.

Vad gör man på Riksarkivet?

Riksarkivets uppdrag är att säkerställa samhällets arkivinformation och göra den möjlig att använda över tid. Riksarkivet är en statlig förvaltningsmyndighet under Kulturdepartementet. Utgångspunkten för Riksarkivets uppdrag finns i Tryckfrihetsförordningen, som ger alla rätt att ta del av allmänna handlingar. Hur söker man i kyrkböcker?

Det finns några olika sätt att söka i kyrkoböcker. Ett sätt är att gå igenom kyrkans arkiv och leta efter de uppgifter du behöver. Ett annat sätt är att söka på nätet via en kyrkodatabas. Du kan också kontakta kyrkan direkt och be om hjälp med att hitta de register som du behöver.

På motsvarande sätt, vilket släktforskningsprogram ska jag välja?

Det finns många släktforskningsprogram och vilket som är bäst för dig beror på dina personliga behov och preferenser. Några populära släktforskningsprogram är Family Tree Maker, RootsMagic och Legacy. Om du bara börjar med din forskning vill du kanske välja ett program som är lätt att använda och som har många online-resurser tillgängliga för att hjälpa dig att komma igång. När du har mer erfarenhet kanske du vill välja ett program som erbjuder mer avancerade funktioner.

By Hogg

Hur fungerar en mikrofon? :: Är reviderad text?
Användbara länkar