Hem > V > Vad Är En Rj45 Kontakt?

Vad är en RJ45 kontakt?

RJ-45 är den vanligaste nätverkskontakten idag och används framförallt till så kallade ethernet-kablar. En RJ-45 kontakt finns i flera olika varianter beroende på vilken kabel som ska användas. Vi saluför de flesta typer av RJ45-kontakter och vet vad som passar till vad.

Läs mer

Och en annan fråga, vilka trådar används i rj45?

Koppling av RJ45

Paren i en TP-kabel har varsin färg (orange, grön, blå och brun). Den ena ledaren är helfärgad och den andra är vit med ett streck av den aktuella färgen. Denna färgkodning används för att på ett enkelt sätt kunna särskilja de olika ledarna.
På motsvarande sätt, hur kopplas rj45? Använd en mjuk TP-kabel vid montering av RJ45-kontakter. Om solid kabel används finns risk för att ledarna lossnar, eftersom stiften i kontakten inte kommer att pressas in i ledarna. Skala av ytterisoleringen så att de åtta ledarna kommer fram. Var försiktig så att skalknivarna inte skär in i parledarna.

Dessutom, hur installerar man nätverksuttag?

Börja med att skala av kabeln, ungefär tre centimeter är lagom. Då detta är en fast installation ska solid kabel användas. Slitsen i plinten är nämligen gjord för solida ledare så att anslutningen blir både mekaniskt och elektriskt stabil. Skala gärna av lite extra ytterisolering om det finns marginal på kabeln. Är det någon skillnad på nätverkskablar? Nätverkskablar klassificeras i olika standarder under beteckningen CAT 5e, CAT 6, CAT 6a, CAT7 eller CAT 8.. Ju högre standarden är, desto bättre är skärmning, konstruktion och därmed datahastigheten (bithastigheten). Läs mer om nätverkskablars skärmningstyper (UTP/STP med flera) här nedan.

Finns det olika nätverkskablar?

Nätverkskabel är ett brett begrepp för alla typer av kablar som används för att ansluta och överföra data mellan ett nätverk och datorer. Det finns en mängd olika typer nätverkskablar på marknaden och beroende på din uppkoppling/infrastruktur och router krävs olika kablar för olika nätverk och användningsområden. Med detta i åtanke, när används korsad nätverkskabel? För koppling mellan två datorer, mellan två switchar, routrar eller hubbar eller mellan en dator och en router använder man sig av en korsad TP-kabel. Med detta menas att man korskopplar sändarparet och mottagarparet i kabeln.

Folk frågar också när ska man använda skärmad nätverkskabel?

För att minska störningarna i en nätverkskabel är trådarna tvinnade i par (där av namnet TP-kabel, twisted pair). En skärmad kabel är mindre känslig för störningar, men har ofta en större diameter. Att ha en skärmad kabel är viktigare om en kabel är lång. I många fall duger det gott med en oskärmad kabel. Hur kopplar man biltemas nätverksuttag?

Om du antar att du vill ha instruktioner om hur du ansluter en Biltema Network Socket:
1. Börja med att ansluta nätverksuttaget till datorn via Ethernet-kabeln.
2. När uttaget är anslutet öppnar du din webbläsare och navigerar till sidan för konfiguration av Biltema Network Socket.
3. Ange användarnamn och lösenord för uttaget och klicka sedan på "Logga in".
4. När du är inloggad klickar du på fliken "Network" (nätverk).
5. På fliken "Network" ser du ett avsnitt som heter "DHCP".
6. Markera rutan "Enable DHCP" (Aktivera DHCP) och ange sedan önskad IP-adress, subnätmask och gateway för sockeln.
7. När du har angett önskad nätverksinformation klickar du på "Save Changes" (Spara ändringar).
Din Biltema Network Socket är nu konfigurerad och redo att användas.

Dessutom, kan man seriekoppla nätverksuttag?

Kort sagt, ja du kan serialisera nätverksuttag. Detta kan göras med hjälp av en serialiserare som är en hårdvara som omvandlar data från parallell till seriell form. Det finns ett antal olika serialisers på marknaden, så det är viktigt att välja en som är kompatibel med de nätverksuttag som du använder.

By Doy Kretschman

Hur funkar det RJ45? :: Vad innebär att rippa?
Användbara länkar