Hem > H > Hur Gör Man En Print Screen?

Hur gör man en Print Screen?

För att ta en bild av hela skärmen trycker du på tangenten Prt Scr (Print Screen) som sitter uppe till höger på tangentbordet. Det går även att ta en bild av det aktiva fönstret med Alt + Prt Scr. För att ta en bild av ett område på skärmen trycker du på Windows-tangenten + Skift + S.

Läs mer

Hur använder man Skärmklippverktyget?

Så här använder du Skärmklippverktyget när du har en mus och ett tangentbord:

  1. Tryck på Windows-tangenten + Skift + S. Skrivbordet blir mörkare när du väljer ett område för skärmbilden.
  2. Rektangulärt läge är valt som standard.
  3. Skärmbilden kopieras automatiskt till Urklipp.
Dessutom, var hamnar skärmdumpar iphone? Sammanfattning: Så här tar du en skärmdump på din iPhone

Se bara till att du trycker på båda knapparna samtidigt och inte håller ned dem för länge. Nu för att komma åt skärmdumparna, navigera först till "Foton". Där hittar du "Skärmdumpar" i "Album"-vyn. Där kan du kolla in alla skärmdumpar som sparats på din iPhone.

Folk frågar också var hamnar skärmdumpar i windows 10?

Använda PrintScreen-tangenten i Windows 8, 8.1 och 10

På en surfplatta trycker du på Windows-knappen + volym ned-knappen samtidigt. (Skärmbilden sparas i mappen Skärmbilder i mappen Bilder.)
Var hamnar Skärmklipp Windows 10? Öppna Skärmklippverktyget

Svep in från skärmens högerkant, välj Sök, skriv Skärmklippverktyget i sökrutan och välj sedan Skärmklippverktyget i listan med resultat.

Varför kan jag inte göra Print Screen?

Vi skulle rekommendera att använda den för att den är byggd för att ta skärmbilder. Prova att hålla ned Windowsknappen och klicka på Print Screen knappen, då borde en skärmbild sparas i mappen Bilder i Mina dokument. Hör gärna av dig och berätta hur det gick! Dessutom, hur tar man en skärmdump på en samsung? Läs även: Så tar du bättre skärmdumpar i Windows

Unikt för Samsung är en extra fiffig metod för att göra skärmbilder. Den vanligaste metoden fungerar på de flesta enheter. Öppna skärmen du vill avbilda och tryck sedan på strömbrytaren och volym ned-knappen samtidigt.

På motsvarande sätt, hur man spelar in skärmen på datorn?

Genom att använda Skärmavbild i QuickTime Player kan du skapa en videoinspelning av det som händer på datorskärmen. Du kan öppna inspelningen i appen och spara den på datorn. Öppna Skärmavbild och visa verktygen genom att välja Arkiv > Ny skärminspelning i QuickTime Player på datorn. Och därefter, hur man tar en skärmdump på hp?

Det finns några olika sätt att ta en skärmdump på en HP-dator:
1. Det enklaste sättet är att trycka på tangenten "Print Screen" på tangentbordet. Detta tar en ögonblicksbild av hela skärmen och sparar den i klippbordet. Du kan sedan klistra in skärmdumpen i ett bildredigeringsprogram som Paint eller Photoshop för att spara den som en fil.
2. Ett annat sätt att ta en skärmdump är att använda Windows snipping-verktyget. Med det här verktyget kan du välja ett specifikt område av skärmen som du vill ta en bild av. Om du vill använda snittverktyget öppnar du det från Start-menyn och klickar och drar sedan för att välja det område som du vill ta en skärmdump. När du har valt området sparas skärmdumpen till klippbordet.
3. Om du vill ta en skärmdump av bara ett fönster kan du använda genvägen Alt+Skriv ut skärm. Detta tar en ögonblicksbild av det aktiva fönstret och sparar den i klippbordet. Du kan sedan klistra in den i ett bildredigeringsprogram för att spara den som en fil.
4. Slutligen kan du använda ett skärmdumpverktyg från tredje part som Snagit eller Greenshot. Dessa program erbjuder fler funktioner och alternativ än de inbyggda skärmbildsverktygen, så de är värda att överväga om du behöver mer än bara grundläggande skärmbildsfunktionalitet.

Hur man tar en skärmdump på Mac?

Om du vill ta en skärmdump på en Mac kan du använda det inbyggda Grab-verktyget eller tangentbordsgenvägarna.
För att använda Grab öppnar du mappen Utilities i programmappen. Starta Grab och klicka sedan på Capture-menyn. Välj vilken typ av skärmdump du vill ta bland de fyra alternativen: Urval, Fönster, Skärm eller Tidsbestämd skärm.
Om du vill ta en skärmdump med hjälp av en tangentbordsgenväg trycker du först på Kommando + Skift + 3 för att fånga hela skärmen eller på Kommando + Skift + 4 för att fånga en del av skärmen. Om du vill ta en tidsinställd skärmdump trycker du på Kommando + Skift + 5. Då öppnas verktygsfältet för skärmdump, där du kan välja om du vill ta hela skärmen, ett fönster eller en vald del av skärmen. Det ger dig också möjlighet att spela in en video av skärmen. När du har gjort ditt val klickar du på knappen Capture för att ta skärmdumpen.

By Hallett

Hur man tar en skärmdump på Chromebook? :: Hur använder man Print Screen knappen?
Användbara länkar