Hem > V > Vad E Identitet?

Vad e identitet?

Med hjälp av en e-legitimation även kallad e-leg, eID eller e-ID kan en användare legitimera sig, logga in få åtkomst till olika myndigheters, företags och arbetsgivares elektroniska tjänster på nätet. Med e-legitimation kan du även aktivera elekroniska signeringstjänster. Läs mer om vad elektronisk signatur är här.

Läs mer

Vilka e legitimationer finns det?

I dag finns det tre etablerade e-legitimationer som du som privatperson kan skaffa:

  • BankID (utgiven av bankerna)
  • Freja eID Plus (utgiven av Freja eID Group AB)
  • AB Svenska Pass (utgiven av Skatteverket).
Dessutom, vad står siths för? Identifieringstjänsten SITHS är en nationell säkerhetslösning som bygger på att du som anställd inom vård och omsorg har en personlig e-tjänstelegitimation som möjliggör säker identifiering.

Vem kan få Siths kort?

SITHS står för Säker IT Hälsa och Sjukvård och är en av vården godkänd metod för inloggning i nationella vårdsystem. SITHS-kortet används av personer inom vården och fungerar som en e-legitimation. E-legitimationen använder tvåfaktorsautentisering vid inloggning och uppfyller därför kraven för stark autentisering. Och därefter, vad är skillnaden mellan bankid och e-legitimation? Mobilt bank-id är en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor. Du kan använda Mobilt bank-id både när du surfar från den enhet där du har Mobilt bank-id installerat och när du vill nå e-tjänster från en dator.

Hur gör man för att få e-legitimation?

Det finns flera utgivare av e-legitimationer och det vanligaste sättet är att du kontaktar din bank. Har du Internetbank så kan du enkelt skaffa en e-legitimation på fil till din dator, men det finns också e-legitimation på kort och vissa utgivare kan även erbjuda e-legitimation i mobiltelefon. Med hänsyn till detta, vilka banker utfärdar id kort? Ansök på bankkontor

De som är kund hos gällande bank kan göra en ansökan om ID kort på plats på kontoret. Det enda man måste ha med sig är ett giltigt foto samt giltig legitimation för att kunna identifiera sig.

Man kan också fråga kan man köpa snus med freja eid?

Freja eID kan användas i butik

Svensk Handel välkomnar initiativet och ser Freja eID som ett utmärkt komplement till fysiska id-handlingar och Mobilt BankID, säger Bengt Nilervall, näringspolitisk expert, Stockholm.
Följaktligen, vem kan identifiera mig?

Det finns några sätt att identifiera dig utifrån din tekniska information. Om du någonsin har loggat in på en webbplats eller tjänst med ett användarnamn och lösenord har den webbplatsen eller tjänsten din personliga information i registret. Om du dessutom någonsin har gett dina personuppgifter till en webbplats eller tjänst kommer de också att ha den informationen i registret. Slutligen, om du någonsin har använt ditt kreditkort på nätet kommer ditt kreditkortsföretag att ha ett register över ditt köp. All denna information kan användas för att identifiera dig.

Man kan också fråga vad har jag för hsaid?

Det finns inget tydligt svar på denna fråga. Den kan tolkas som "Vad har jag för hemmet?" eller "Vad har jag för detta?". - Inget av dessa skulle vara särskilt meningsfullt.

By Isherwood Cavicchia

Hur ser ett HSA-id ut? :: Har någon beställt från Floryday?
Användbara länkar