Hem > V > Vilken Kommun Är Minst I Sverige?

Vilken kommun är minst i Sverige?

Centralort är Bjurholm med 1 000 invånare som är kommunens enda tätort där 40,8 % av kommunens invånare bodde 2015. Kommunens vapen. Kommunen i länet. Kommunen, som är Sveriges minsta beträffande folkmängd, är belägen i landskapen Ångermanland och Västerbotten.

Läs mer

Vilken stad i Sverige har minst befolkning?

Störst bland gruppens kommuner är Malmö stad med närmare 352 000 invånare. Minst är Skurups kommun med drygt 16 000 invånare. Sammanlagt har Stormalmö en folkmängd på närmare 757 000, vilket är cirka 7 procent av Sveriges totala befolkning. Folkmängden ökade med drygt 8 500 invånare under 2021. Vilken är den minsta staden? Hum är med sina 30 invånare den minsta staden i världen och ligger i hjärtat av Istrien. Den ligger i kommunen Buzet 14 km från orten Bizet.

Vad är en kommuns uppgift?

Kommunerna ansvarar för en stor del av den samhällsservice som finns där vi bor. Bland de viktigaste uppgifterna är förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Kommunerna är skyldiga att ha vissa verksamheter enligt lag. Andra verksamheter är frivilliga och beslutas av lokalpolitikerna. Vad är en liten kommun? Mindre stad/tätort - kommuner med minst 15 000 men mindre än 40 000 invånare i den största tätorten.

Med detta i åtanke, vilken är sveriges mest glesbefolkade kommun?

Arjeplog är mest glesbefolkat med 0,2 invånare per kvadratkilometer, tätt följt av Jokkmokk och Sorsele med 0,3 invånare per kvadratkilometer. Följaktligen, hur många invånare i storköpenhamn? Stor-Stockholm är Nordens största stad med 2,2 miljoner invånare, följt av Stor-Köpenhamn med 1,3 miljoner.

Och en annan fråga, vad räknas som storgöteborg?

I Storgöteborg ingår nu 13 kommuner. Förutom Göteborg och de två nya kommunerna så är det Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Vilken är Sveriges sjätte största stad?

Uppsala är Sveriges sjätte största stad. Den ligger cirka 70 kilometer norr om Stockholm och har en befolkning på cirka 140 000 personer.

Dessutom, vilken är europas minsta stad?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det beror på hur man definierar "stad". Men om vi anser att städer är tätbefolkade stadsområden är den minsta staden i Europa förmodligen Vatikanstaten. Med en total yta på drygt 44 hektar har Vatikanstaten cirka 800 invånare.

By Kila

Vad kan man se på SVT Play? :: Vilken svensk film har setts av flest svenskar?
Användbara länkar