Hem > V > Vad Betyder Säker?

Vad betyder säker?

Ordet säkra är en synonym till trygg och trygga och kan bland annat beskrivas som ”skaffar sig säker tillgång till”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av säkra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Läs mer

Vad är taggig?

Taggig betyder ungefär detsamma som skarp. Är svåra saker synonym? Betydelse: Stor, grof. I vissa uttryck, till exempel svårt brott, svår synd, förbrytelse. Betydelse: Ej lätt. Såsom superlativer till Svår kunna anses: Odräglig, Olidlig, Outhärdlig, Gruflig, Faslig, Ryslig, Befängd, Besatt, Otäck, Förtviflad med flera.

Dessutom, Är du säker eller är du säkert?

Ordet säker är en synonym till tillförlitlig och trygg och kan bland annat beskrivas som "utom fara, skyddad, trygg". Ordet kan ha flera olika betydelser. Säker används i uttrycket "sakta men säkert" som betyder "långsamt men ihärdigt". Ordet är motsatsen till osäker. Vad betyder säker plats? De påträffas särskilt i internationella sund där vi seglare passerar enligt en internationell regel om fri transitpassage som kuststaten ej får hindra (havsrättskonventionen UNCLOS artikel 38).

Vad är säker på engelska?

Huvudsakliga översättningar
SvenskaEngelska
säkersafe
secure
certain, sure
Har taggig utsida? Sjöborrar (Echinoidea) är en klass av havslevande djur i stammen tagghudingar. Det finns cirka 950 arter, förekommande på djupa och grunda bottnar och vid korallrev. Sjöborrar kallas ibland för havets igelkottar, eftersom många sjöborrar liknar runda, taggiga bollar.

Dessutom, har taggiga stjälkar?

Törnekrona (euphorbia milii)

La euphorbia milii Det är en buskart som vanligtvis är vintergrön som kommer från Madagaskar. Den kan nå en höjd av 150 centimeter, med tunna stjälkar cirka 2-3 centimeter tjocka.. Dessa är brunaktiga och mycket taggiga. Ryggraden är mellan 1 och 1,5 centimeter långa.
Vad menas med att verkställa?

Inom datateknik är exekvering processen att utföra instruktionerna i ett datorprogram. Ett program är en uppsättning instruktioner som en dator kan förstå och utföra. Att utföra dessa instruktioner kallas för exekvering.
När ett program exekveras utför datorn instruktionerna i den ordning de är skrivna i programmet. Detta kallas för exekveringssekvensen. Datorn börjar vid den första instruktionen och utför varje instruktion i tur och ordning. Om programmet har en slinga går datorn tillbaka till början av slingan och utför instruktionerna igen.
Att utföra ett program innebär att utföra alla instruktioner i programmet. Vissa program har dock fel, vilket innebär att de inte fungerar korrekt. När ett program har ett fel kan det hända att datorn inte kan utföra alla instruktioner eller att den utför instruktionerna i fel ordning.

Vad betyder orkidé?

Orkidé är ett ord som kan hänvisa till antingen en typ av blomma eller en färg. Som blomma tillhör en orkidé familjen Orchidaceae, som är en stor och mångsidig växtgrupp. Det finns över 25 000 arter av orkidéer, vilket gör dem till en av de största växtfamiljerna. Orkidéer finns i alla delar av världen, och de finns i många olika färger, former och storlekar. Ordet orkidé kan också hänvisa till blommornas färg, som vanligtvis är blekrosa eller vit.

By Ada

Är det säkert att betala med Swish på nätet? :: Hur är det svenska språket uppbyggt?
Användbara länkar