Hem > H > Hur Hitta Gamla Webbsidor?

Hur hitta gamla webbsidor?



Alternativ 2: Se äldre versioner av en hemsida med Wayback Machine

  1. För att komma åt Wayback Machine öppnar du valfri webbläsare och går till archive.org/web.
  2. Skriv nu in adressen till den webbsida du vill se en tidigare version av i sökfönstret och klicka på Browse History.

Läs mer

Hur såg hemsidan ut förr?

Med gratistjänsten Wayback Machine så kan man se skärmdumpar från de flesta sajter på nätet som funnits med ett tag. Hur många skärmdumpar som existerar beror på hur stor och populär sajten är, men även mindre sajter finns faktiskt förvånande ofta med i arkivet... Ovan är Googles betaversion från december 1998. Med hänsyn till detta, Är webben ett? World Wide Web (datatermgruppen rekommenderar istället webben eller www med små bokstäver) är en tjänst som gör webbsidor och andra datafiler åtkomliga via Internet eller intranät. Webbsidorna är så kallade hypertextdokument som kan innehålla text, bilder, video, och annan multimedia, samt klickbara hyperlänkar.

Dessutom, vad hette sveriges första webbplats?

I år är det nämligen 20 år sedan som Sveriges första hemsida skapades. Lysator.se heter den och sjösattes 1993, den tionde i världen i sitt slag. Och en annan fråga, när skapades den första hemsidan? Den brittiske forskaren Tim Berners-Lee (f. 1955) vid CERN-laboratoriet i Genève, kombinerade då internet med idéer om så kallad hypertext. Berners-Lee skapade den första webbläsaren och webbredigeraren, WorldWideWeb, och kunde 1991 publicera den första webbsidan.

Med detta i åtanke, vad är det för skillnad på internet och webben?

Internet är ett gigantiskt nätverk av sammanlänkade datorer. Det uppfanns på 70-talet och användes inledningsvis framför allt för mejl. Webben, eller The World Wide Web, uppfanns först 1989 av Tim Berners-Lee som jobbade på forskningscentrumet CERN i Schweiz. Vad står www för och vad är detta för något? Ett av de viktigaste protokollen är HTTP. Det står för "Hypertext Transfer Protocol" och är det sätt som datorer kommunicerar med varandra över WWW, som i sin tur står för "world wide web" och betyder "världsomspännande nät". Det är därför det står "www" i början av många webbadresser!

Är nätverk och internet samma sak?

En väl etablerad definition är att internet är ett globalt nätverk som utgörs av nätverk. Det gemensamma språket för nätverket är TCP/IP. Internet är inte en sak eller ett singulär. Det finns inget center eller något som representerar internet. När kom wifi till Sverige?

Enligt webbplatsen Wifivox kom wifi till Sverige 2002.

När kopplas Sverige in på internet?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga eftersom det beror på ett antal faktorer, t.ex. tillgången till infrastruktur och finansiering. Man räknar dock med att Sverige kommer att vara anslutet till internet år 2020.

By Cataldo

Kan man konvertera från Word till Excel? :: När kommer Windows 11 till Sverige?
Användbara länkar