Hem > K > Kan Man Göra En Pdf Fil Mindre?

Kan man göra en PDF fil mindre?

Du kan ibland minska storleken på en PDF-fil genom att använda Arkiv > Minska filstorlek eller kommandot Arkiv > Spara som annan. Om du minskar storleken på PDF-filer förbättrar du deras prestanda – särskilt när de öppnas via webben – utan att deras utseende förändras.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur kan man göra en fil mindre?

Du kan minska storleken på de flesta filer genom att komprimera dem i en zip-fil. Du kan skapa och öppna zip-filer i Windows utan någon ytterligare programvara. Navigera till mappen som innehåller filen som du vill skicka. Hur ändrar jag storlek på en PDF? Acrobat kan justera sidornas storlek i en PDF-fil så att de passar den pappersstorlek du har valt.

  1. Välj Arkiv > Skriv ut.
  2. Välj ett av följande alternativ från popup-menyn Sidskalning: Anpassa till utskrivbart område Förstorar eller förminskar sidorna enligt papprets storlek.
  3. Klicka på OK eller Skriv ut.

Hur komprimerar man en bild Mac?

Minska en bilds filstorlek

  1. Öppna filen som du vill ändra i appen Förhandsvisning på datorn.
  2. Välj Verktyg > Justera storlek och markera sedan Sampla om bild.
  3. Ange ett lägre värde i fältet Upplösning. Den nya storleken visas längst ner.
Med tanke på detta, hur stor bör en pdf vara? När du ska skicka ett e-postmeddelande – När du ska skicka en PDF-fil finns det ofta en gräns för hur stor filen får vara. Detta beror på din e-posttjänst och på din mottagares e-posttjänst. En PDF som är större än 5 MB måste du normalt komprimera.

Hur komprimera filer?

Komprimera och packa upp filer

  1. Leta reda på filen eller mappen som du vill komprimera.
  2. Håll ned (eller högerklicka på) filen eller mappen, Välj (eller peka på) Skicka tilloch välj sedan komprimerad mapp. En ny zippad mapp med samma namn skapas på samma plats.
Hur ändrar man storlek på en fil? Justera storleken: Alla justeringar av din JPEG-fil hittar du under avsnittet "Verktyg" i menyfältet. Välj "Justera storlek" för att öppna en nya dialogruta som heter Bilddimensioner. Här kan du ändra bredd/höjd, upplösning och andra mått.

Med tanke på detta, vad gör man om fil är för stor?

Spara filen i en molnbaserad tjänst och dela en länk

Det finns många molnlagringstjänster som du kan ladda upp stora filer till och sedan dela dem. Några populära molnlagringstjänster är OneDrive, Dropbox, iCloud och Google Drive. När filen lagras i molnet kan du ta med en länk till dokumentet i e-postmeddelandet.
Hur mailar man stora filer?

För att e-posta stora filer finns det flera olika metoder. En vanlig metod är att använda en e-postklient som stöder bifogning av filer, som till exempel Microsoft Outlook eller Mozilla Thunderbird. Då lägger man bara till filen som en bifogning till e-postmeddelandet.
En annan metod är att använda en filöverföringsprogramvara, som till exempel WeTransfer eller FileZilla. Då laddar man upp filen till en server och får sedan en länk till filen, som man kan skicka till mottagaren. Mottagaren kan sedan ladda ner filen från servern.
En tredje metod är att använda en molntjänst som erbjuder lagring och delning av filer, som till exempel Dropbox eller Google Drive. Då laddar man upp filen till molnet och får sedan en länk till filen, som man kan skicka till mottagaren. Mottagaren kan sedan ladda ner filen från molnet.

Hur komprimerar man en bild?

Det finns flera olika sätt att komprimera en bild. Ett sätt är att använda ett bildbehandlingsprogram som har en inbyggd funktion för detta. Detta görs vanligen genom att öka kompressionsgraden eller minsta filstorleken. Det finns också standalone-program som kan komprimera bilder. Vissa av dessa program är gratis att ladda ner och använda.

By Melisande Dux

Hur många procent är skattetillägg? :: Kan inte söka i Utforskaren?
Användbara länkar