Hem > H > Hur Tar Man Skärmdump På Bärbar Dator?

Hur tar man skärmdump på bärbar dator?

Ta en skärmbild av hela skärmen genom att trycka på Print Screen (det kan även stå PrtScn eller PrtScrn på den) på tangentbordet. Du hittar tangenten högst upp, till höger om alla F-tangenter (F1, F2 osv.) och ofta i rad med piltangenterna.

Läs mer

Var hamnar Print Screen Windows 10?

Spelklipp och skärmbilder fortsätter automatiskt att sparas i mappen, oavsett var du placerar den. Om du vill hitta dina spelklipp och skärmbilder väljer du Starta > Inställningar > Spel > Inspelningaroch väljer sedan Öppna mapp. Var hittar jag skärmdump? Titta på dina skärmbilder

När bilden är tagen hamnar den i en mapp som heter Skärmdumpar och i de allra flesta fallen visas en foto-ikon högst upp på skärmen precis efter att du har tagit skärmbilden.

Dessutom, hur öppnar man skärmklippverktyget?

Öppna Skärmklippverktyget

  1. Välj Start, skriv skärmklippverktyget och välj sedan Skärmklippverktyget i sökresultatet.
  2. Tryck på Windows-tangenten + Skift + S.
Hur gör man en skärmdump på Windows 7? Den grundläggande Windowsmetoden: Tangenten Print Screen
  1. Tangenten Print Screen kan heta "Print Screen", "PrtSc" eller "PrtScn" beroende på tangentbord och land.
  2. OBS!
  3. Obs!
  4. Öppna Paint och tryck Ctrl + V för att klistra in skärmbilden.

Var hittar jag urklipp på datorn?

Om du vill öppna din urklippshistorik trycker du på Windows-tangenten + V. I historiken i Urklipp kan du klistra in och fästa vanliga objekt genom att välja ett enskilt objekt på menyn Urklipp. Med hänsyn till detta, var hamnar skärmdumpar hp? I samtliga fall hamnar bilden i urklipp och måste klistras in med CTRL + V i ett program, till exempel Paint för att kunna sparas som en fil. Prt Scr: För att ta en bild av hela skärmen i Windows 10 trycker du på tangenten Prt Scr (Print Screen) som sitter uppe till höger på tangentbordet.

Och därefter, varför kan jag inte göra print screen?

Vi skulle rekommendera att använda den för att den är byggd för att ta skärmbilder. Prova att hålla ned Windowsknappen och klicka på Print Screen knappen, då borde en skärmbild sparas i mappen Bilder i Mina dokument. Hör gärna av dig och berätta hur det gick! Folk frågar också var sparas mina skärmdumpar?

Det finns två ställen där skärmdumpar lagras. Om du tar en skärmdump med hjälp av Skärmdumpknappen eller tangentkombinationen Windows + PrtScn, kommer skärmdumpen att lagras i mappen Skärmbilder på din dator. Om du använder Snipping Tool för att ta en skärmdump, kommer skärmdumpen att lagras i den mapp du anger när du sparar skärmdumpen.

Vilken tangent är Windows?

Windows-tangenten är den tangent som används för att öppna Start-menyn i Windows. Tangenten är också känd som "Windows-tangenten" eller "Start-tangenten".

By McQuillin Umesh

Hur tar jag en skärmdump på Samsung? :: Har ingen Print Screen knapp?
Användbara länkar