Hem > V > Vad Är En Delnätsmask?

Vad är en Delnätsmask?

Delnätsmasken är en mekanism som används för att dela upp ett enda IP-nätverk i flera olika delnätverk. En del av en IP-adress som normalt används för att identifiera en nod används istället för att identifiera ett delnätverk för en given nätverksklass.

Läs mer

Hur fungerar subnät?

Vad är ett subnät? Det finns miljontals nätverk runt om i världen och de alla varierar i storlek, men ju större ett nätverk är, desto svårare är det att hantera och underhålla. När ett nätverk är uppdelat i mindre bitar kallas dessa bitar för subnät. Ett subnät är som ett litet nätverk. Har man alltid samma IP-adress? Det spelar ingen roll om det är en eller flera som använder internet inom ditt hushåll. Så länge alla är kopplade till samma nätverk visas ni som samma IP-nummer ut mot internet. Ett exempel på en publik IP-adress är 213.103.189.160.

Hur se IP-adress?

Hitta din IP-adress i Windows

  1. Välj Starta> Inställningar > nätverk & internet > trådlöst nätverk och välj sedan det Wi-Fi nätverk du är ansluten till.
  2. Under Egenskaper kan du se din IP-adress bredvid IPv4-adress.
Följaktligen, vad gör en nätmask? Nätmasken är en 32 bitars adress bestående av 4 oktetter som används för att ange vilken del av IP-adressen som är nätverks-ID och vilken del som är värd-ID. Den anges, precis som IP-nummer, i 4 grupper (oktetter) åtskilda med en punkt mellan.

Därefter, hur ser man nätmask?

Varje bit är en etta eller en nolla. Om vi sätter 24 stycken "ett"-bitar från vänster till höger, i kolumner om 8 bitar separerade med punkter, och fyller ut resterande 8-bitarna med nollor så att vi sammanlagt får 32 bitar, kommer det att se ut som nedan. En komplett IP-adress eller nätmask har sammanlagt 32 bitar. Därefter, vad är ett nät id? Nät-ID och Dator-ID I adressen skiljer man på Nät-ID och Dator-ID. Alla datorer som tillhör samma subnät, logiskt eller fysiskt, måste ha samma Nät-ID. Ingen dator får ha samma Dator-ID som en annan på samma subnät. Däremot kan två datorer på olika subnät ha samma Dator-ID, men inte samma Nät-ID.

Vilka två delar innehåller en IP-adress?

På internet, där nätverksprotokollet är IP, kallas denna unika beteckning IP-nummer och består av 32 bitar och skrives på formen: 129.16.1.1 Vart och ett av dessa 4 siffrorna kan variera från 0 tilll 255. IP-numret består egentligen av två delar: ett nätverksnummer och ett hostnummer. Vilken klass hör IP numret 8.8 8.8 till?

IP-numret 8.8.8.8 tillhör klassen A.

Och därefter, när ändras ip-adress?

Det beror på vilken typ av anslutning man har. Om man har en dynamisk anslutning så får man en ny IP-adress från sin internetleverantör när man ansluter till nätet. En statisk anslutning innebär att man har en fast IP-adress som inte förändras.

By Preiser Driscol

Vad menas med kunskapsteori? :: Kan inte trycka på startknappen Windows 10?
Användbara länkar