Hem > H > Hur Rensar Jag Min Telefon?

Hur rensar jag min telefon?

Androids riktiga system

För många användare är det enklaste sättet att rensa oanvända filer inbyggt i Android. Gå bara till Inställningar och klicka på Lagring. Här finns en knapp som heter Frigör utrymme. Klicka på den och välj vad du vill radera.

Läs mer

Får fart på mobilen?

Reducera rörelser. Både Iphone och Android har en mängd små animationer som gör att systemet känns mer organiskt, men de använder så klart processorn. På Iphone kan du enkelt stänga av många av dessa och höja hastigheten en aning. Inställningar -> Allmänt -> Hjälpmedel -> Minska rörelse. Varför är min mobil så långsam? Om du upplever att din telefon är långsammare än vanligt kan du prova att starta om den, det hjälper i många fall. Om du nyligen har gjort en programuppdatering kan det bero på buggar i operativsystemet. Gå in under Allmänt > Programuppdatering och kolla om det har kommit en ny version med buggfixar.

Och därefter, vad ska man göra om mobilen laggar?

Att ha många appar på telefonen kan göra din telefon långsam på två sätt. Det ena är att vissa appar använder sig av kod som arbetar i bakgrunden när telefonen är igång. Detta kan använda upp processor-cykler och RAM. Och därefter, hur ser man vad som är sparat på sim-kortet? Idag brukar simkort sällan lagra någon data utan allt sparas i telefonen och via ditt apple-id. Du kan alltid välja att importera från simkortet i din nuvarande telefon. Men du kommer mest troligt inte förlora någon typ av information/data då som sagt allt sparas i telefonen och då via ditt Apple-id eller liknande.

Hur slår man på Utvecklaralternativ?

Det här kräver att du aktiverar de särskilda utvecklaralternativ som finns gömda under huven i Android. Så aktiverar du Utvecklaralternativ: Ta vägen Inställningar > Om telefonen och dutta sju gånger på Version längst ned i menyn. Hur Rootar man en Android? Hårdvaruskolan: Rootning av Android

​Du har säkert hört termen "jailbreaking" när det gäller Iphone eller Ipad. I Android-världen är motsvarigheten "rooting", som brukar översättas till roota på svenska. Enkelt uttryckt handlar det om att låsa upp telefonen eller plattan, så att du kan göra nästan vad du vill med den.

Varför blir en mobil seg?

Det finns självklart många olika anledningar till varför telefonen blir slö men en av de mest avgörande är uppdateringen av appar. Många telefoner har idag automatisk uppdatering av appar, för att du som användare ska slippa gå in och uppdatera för hand. Man kan också fråga hur ser jag vilken version av android?

Det finns två sätt att se vilken version av Android som är installerad på en enhet. Det ena är att gå till Inställningar -> Om enheten -> Versionsnummer. Det andra är att använda en app som heter "Android System Info" och finns att ladda ner på Google Play.

Varför hackar min iphone?

Det finns flera skäl till varför en iPhone kan börja hacka. En av orsakerna kan vara att en oönskad app har installerats på telefonen. Andra orsaker kan vara att telefonen är jailbreaken eller att någon har fått tillgång till telefonen och gjort ändringar i inställningarna.

By Reinhold

Kan man läsa tidningen på en läsplatta? :: Hur ser man formler i Excel?
Användbara länkar