Hem > V > Vad Är En Nätmask?

Vad är en nätmask?

Nätmasken är en 32 bitars adress bestående av 4 oktetter som används för att ange vilken del av IP-adressen som är nätverks-ID och vilken del som är värd-ID. Den anges, precis som IP-nummer, i 4 grupper (oktetter) åtskilda med en punkt mellan.

Läs mer

Hur lätt är det att spåra IP-adress?

Så kan någon spåra din IP adress. Eftersom IP-adresser på webben är publika är det helt lagligt och mycket enkelt att ta reda på dem. Genom att spåra en IP-adress kan du exempelvis ta reda på vilken plats din data skickas till, och om data i sådana fall hamnar i fel händer. Med tanke på detta, hur tilldelas man en ip-adress? IP-adress för enheten tilldelas via internetleverantören. Alla dina internetaktiviteter går via internetleverantören med hjälp av IP-adressen. Internetleverantören är den som ger dig internetåtkomst och är därför den som tilldelar en IP-adress till enheten. Din IP-adress kan dock ändras.

Med hänsyn till detta, hur länge sparas trafikdata?

Uppgifter som genereras eller behandlas vid internetåtkomst ska lagras i tio månader. Om uppgifterna identifierar den utrustning där kommunikationen slutligt avskiljs från den lagringsskyldige till den enskilda abonnenten ska dessa uppgifter lagras i sex månader (6 kap 16 d § lagen om elektronisk kommunikation). Hur länge sparas datatrafik? Lokaliseringsuppgifter, till exempel var en mobiltelefon har befunnit sig vid tiden för ett samtal, ska lagras i två månader. Abonnemangsuppgifter vid internetåtkomst ska lagras i tio månader. Övriga uppgifter, exempelvis vem som har pratat med vem i telefon, ska lagras i sex månader.

Är det olagligt att springa ifrån polisen?

Befinner sig personen utanför bilen spelar det dock ingen roll om personen stannar eller inte. När polisen gör kontroller på personer utanför fordon kan personerna lämna platsen springandes, på cykel eller moped utan att riskera straff. Hur vet man om man har spionprogram i mobilen? Hitta spionprogram i datorn och mobilen

Ett annat sätt du kan ta reda på om du har spionprogram android är att byta telefonabonnemang och byta ut SIM-kortet i mobilen. Sedan kan du prova ringa eller sms:a till ditt nya nummer från en annan telefon.

Hur buggar polisen en mobil?

Enligt Eriksson kan GSM-telefoner avlyssnas och användas som buggar. Det gäller även avstängda telefoner. Vad som krävs är att man känner till personens telefonnummer. Telia å sin sida hävdar att GSM-telefoner som har blivit typtestade av ett certifierat testhus och inte är manipulerade inte kan avlyssnas. Därmed, kan någon annan använda min ip-adress?

En ip-adress är unik för varje anslutning till internet. Så, nej, en annan person kan inte använda din ip-adress.

Kan man spåra en hotmailadress?

Det är möjligt att spåra en hotmail-adress. Det finns olika sätt att göra det. Man kan använda Microsofts tjänst för att spåra hotmail-adresser. Man kan också använda tredje parts tjänster för att spåra hotmail-adresser.

By Dollar

Hur kan man få reda på dolt nummer? :: Kan man stoppa en betalning Swedbank?
Användbara länkar