Hem > H > Hur Gör Jag Min Dator Tystare?

Hur gör jag min dator tystare?

Se till att byta ut den fläkt, eller de fläktar, som kom med datorchassit när du köpte datorn till nya s k ultra silent fans. Idag finns t ex fläktar från Noctua som kommer med motstånd så att du får ner strömtillförseln till fläkten från 12 V till 5.5 V vilket ger en i stort sett knäpptyst fläkt för din datorlåda.

Läs mer

Därefter, varför låter fläkten på min dator?

När en datorfläkt snurrar med högt ljud under en längre tid, kan det vara ett problem med fläkten eller så kan datorn överhettas. Justera energisparinställningarna, rengör fläktöppningarna, uppdatera grafikdrivrutinen och uppdatera BIOS för att minska innertemperaturen. Varför susar datorn? Detta susande ljud är en normal del av kylningsprocessen. Temperaturen i omgivningen (temperaturen utanför enheten) påverkar också hur fläktarna körs. Om den omgivande temperaturen är hög sätts fläktarna igång tidigare och körs snabbare.

Och en annan fråga, varför går fläkten i datorn hela tiden?

Skadliga program (virus, spionprogram, trojaner och liknande) kan göra att datorfläkten går hela tiden på grund av överbelastning på processorn, vilket i sin tur leder till att fläktarna går snabbt hela tiden. Spionprogram och andra typer av skadliga program är en vanlig källa till många datorproblem. Varför låter hårddisk? Ytan på hårddiskens skivor och läshuvuden är så slät att de "klibbar" ihop molekylärt om de kommer i kontakt med varandra. Om detta har inträffat orkar inte hårddisken starta sin motor. Då uppstår det ett pipande eller surrande ljud när den försöker starta.

Hur mycket brukar en dator kosta?

Om du inte vill lägga ut fullt så mycket pengar kan du hitta hyfsat bra förbyggda gamingdatorer som ger dig FPS-värden på 120–200 i populära spel för cirka 8000 kr. För det priset kan du få en förbyggd dator med 8 GB RAM, 512 SSD-lagring och en fyrkärnig processor. Varför låter köksfläkten? Ifall spisfläkten låter högt, kan det bero på något av följande: Ifall din spisfläkt låter högt kan det bero på ett defekt fläkthjul. Fläkthjulet skapar spisfläktens utsugning, så det är viktigt att det inte är defekt. Byt fläkthjulet och du vill igen ha fullt utbyte av spisfläkten.

Därmed, hur hittar jag kontrollpanelen?

Öppna Kontrollpanelen i Windows

  1. I sökrutan vid Start i aktivitetsfältet skriver du kontrollpanelen. Välj Kontrollpanelen i listan över resultat.
  2. Obs!: Många funktioner på Kontrollpanelen är enklare och mer lättillgängliga i Inställningar .
Och därefter, hur man uppdaterar bios?

Först och främst, se till att du har rätt bios för din dator. Du kan hitta detta på tillverkarens hemsida. Ladda ner bios och packa upp filerna på en USB-sticka. Starta sedan om din dator och tryck f9 (eller annat knapp som anges i instruktionerna) för att komma åt boot menyn. Välj USB-enhet och följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera bios.

Varför blir min Macbook Pro så varm?

Det finns flera skäl till varför en Macbook Pro kan bli mycket varm. En av de vanligaste orsakerna är att datorn har varit igång i en längre tid och har jobbat hårt. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för. Om datorn dock blir ovanligt varm och det inte finns någon uppenbar anledning till det, kan det bero på ett fel i datorns cooling system. Detta är ett allvarligare problem och bör åtgärdas av en tekniker.

By Barfuss

Hur gör man en intressant presentation? :: Måste man ha Gmail för YouTube?
Användbara länkar