Hem > K > Kan Man Vara Skriven Både I Sverige Och Spanien?

Kan man vara skriven både i Sverige och Spanien?

Personer som uppbär svensk pension och skriver ut sig från Sverige till Spanien måste ansöka om ett E121 intyg tar lång tid att handlägga.

Läs mer

Och en annan fråga, kan man bo utomlands och jobba i sverige?

Du som arbetar i Sverige och bor i ett annat land inom EU/EES eller i Schweiz omfattas oftast av den svenska lagstiftningen och kan få ersättning från Försäkringskassan. Du kan också ha rätt till ett svenskt EU-kort och intyg E106 (S1) som ger rätt till vårdförmåner i ditt bosättningsland. Och därefter, vad är ett folkbokföringsbrott? Det kan vara ett folkbokföringsbrott att lämna oriktiga uppgifter. Med oriktig uppgift menas en felaktig eller ofullständig uppgift som lämnas i ett folkbokföringsärende. Straffansvaret omfattar både muntliga och skriftliga uppgifter och det spelar inte någon roll på vilket sätt de lämnas.

Hur kan jag ta bort någon från min adress?

Du kan inte heller ta bort personen från adressen eftersom det enbart är Skatteverket som kan ta beslut i ärendet. Däremot kan du göra en anmälan till Skatteverket och förmå dem att starta en utredning i ärendet. Med hänsyn till detta, kan man få posten till en annan adress? Du kan anmäla en särskild postadress till Skatteverket om vill ha din post till en annan adress än din folkbokföringsadress under minst sex månader. Det gäller både i Sverige och utomlands. Det kostar inget att anmäla en särskild postadress. En särskild postadress är ett komplement till en folkbokföringsadress.

Därmed, kan man äga en bostadsrätt utan att bo där?

Det är möjligt att äga eller samäga en bostadsrätt, även om ägaren inte bor i den. Det är således möjligt att bo i en hyresrätt och samtidigt äga en bostadsrätt. Det finns däremot en del begränsningar i bostadsrättslagen för hur en bostadsrätt får användas, vilka alltid bör iakttas. Hur mycket måste man äga för att få bo i bostadsrätt? Enligt 1 § SamägL finns en presumtion, vid gemensamt ägande, att alla ägare äger en lika stor del. Finns det inget samägandeavtal mellan er, ska alla äga 25% vardera. Enligt 2 § SamägL kan inte en andelsägare sälja egendomen (bostadsrätten) som helhet utan alla delägares samtycke.

Följaktligen, får man bo i hyresrätt och äga en bostadsrätt?

Det är inte olagligt att äga en bostadsrätt och hyra en hyresrätt samtidigt och inte heller att äga flera bostadsrätter samtidigt. Däremot kan vissa hyresvärdar ha som villkor att din bostadsrätt ska vara såld eller på väg att säljas i samband med att du ansöker om hyreskontrakt. Folk frågar också kan man ta reda på om en person har barn?

Det finns ingen allmän metod för att ta reda på om en person har barn, eftersom det är en privat uppgift. Om du känner personen väl kan du fråga dem direkt, annars kan du försöka ta reda på det genom att undersöka deras sociala mediekonton eller andra offentliga källor.

Är adressändring och Folkbokföring samma sak?

Nej, det är inte samma sak. En adressändring innebär att du flyttar till en ny adress och du behöver anmäla detta till kommunen så att de uppdaterar din adress i deras system. Population Registration är en förteckning över alla personer som bor i ett land och deras grundläggande information. I Sverige finns det en Central förteckning (folkbokföringen) som hålls av Skatteverket.

By Doner Mainville

Hur lägger man till en sida som favorit? :: Varför funkar inte min Röstbrevlåda?
Användbara länkar