Hem > V > Varför Får Jag En Massa Mejl Om Bitcoin?

Varför får jag en massa mejl om Bitcoin?

Bluffmail med hot och betalningskrav

De har samma sorts utseende och text och försöker övertyga dig om att din dator eller ditt epostkonto eller annat konto har blivit hackat, och att man skall betala pengar i bitcoins för att slippa att pinsamma mail skickas till en massa kontakter som de hämtat från ditt konto.

Läs mer

Med detta i åtanke, varför flaggade skräppost?

Allt beteende som bryter mot licensvillkoren, till exempel att tillhandahålla produktnycklar eller länkar till piratkopierade program. Oönskade massutskick av e-post eller reklam. Länkar till eller befrämjande av virus, spionprogram, skadlig kod eller nätfiskewebbplatser. Får mail om att jag har Bitcoin? Det verkar som att någon just nu skickar ut massor av spam (främst via SMS) som innehåller någonting om Bitcoin. Om du får ett meddelande som liknar detta så är det alltså ren bluff. Det finns inga pengar för dig att hämta ut.

Med detta i åtanke, kan det vara farligt att öppna ett mail?

Att öppna mailet är inte farligt men att klicka på länkarna kan vara förödande. Det vanligaste som händer är att hela datorn låser sig och du måste betala pengar för att dom ska låsa upp den. Detta gäller också servrar, en hel server kan bli låst. Hur vet man att det är spam? Om ditt namn fattas i meddelandet och det står "Kära kund" istället så är det också förmodligen fejk eller åtminstone reklam. Företag du är kund hos vet vad du heter, inte bara din mailadress och om du inte är kund hos företaget kan du slänga mejlet direkt.

Hur får man bort spam på mobilen?

Om du får irriterande aviseringar från en webbplats kan du inaktivera behörigheten.

  1. Öppna Chrome-appen. på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en webbsida.
  3. Tryck på Mer till höger om adressfältet Information .
  4. Tryck på Webbplatsinställningar.
  5. Tryck på Aviseringar under Behörigheter.
  6. Inaktivera inställningen.
Med tanke på detta, varför hamnar e-post i skräppost? Varför ett nyhetsbrev hamnar i mottagarens skräppost

Deras "konversation" kan liknas med nedan illustration: När nyhetsbrevet har tagits emot av mottagande server så skickas nyhetsbrevet igenom spamfilter och liknande för att bestämma i vilken inkorg som de ska hamna.

Vad innebär skräppost i mailen?

Skräppost (spam, bulk mail, junk mail, unsolicited bulk email...) är e-postmeddelanden eller news-meddelanden som skickas till mottagaren utan mottagarens tillstånd. Hur blockerar man spam mail Outlook?

För att blockera spam i Outlook, gör följande:
1. Öppna Outlook och gå till Inkorgen.
2. Högerklicka på det spammejl du vill blockera och välj Blockera avsändare från snabbmenyn.
3. En bekräftelse visas. Klicka på Blockera för att bekräfta.

När raderas skräppost?

När är spam borttaget?
Spam är borttaget när det inte längre är relevant eller nyttigt för användaren. Det kan också tas bort av användare som väljer att göra det.

By Bearnard

Hur gör man filter i Excel? :: Var är urklipp i iPhone?
Användbara länkar