Hem > H > Hur Får Man Fram Subnet Mask?

Hur får man fram Subnet mask?

Den första delen av subnätmasken hör ihop med den första delen i IP-adressen. Den andra delen av subnätmasken hör ihop med den andra delen i IP-adressen, och så vidare. I sin enklaste form så består varje del av subnätmasken antingen av talet 255 eller av talet 0 (noll).

Läs mer

Vilka IP-adresser finns i mitt nätverk?

Hitta IP-adress utan att använda kommandotolken

  • Gå till Start-menyn, högerklicka på Nätverk och välj Egenskaper. Detta öppnar Nätverks- och delningscenter.
  • Om du vill visa IP-adressen för en kabelanslutning, klickar du på Visa status till höger om till lokalt nätverk.
Hur är en IP-adress uppbyggd? IP-adresser byggs upp genom en sifferkombination bestående av fyra block siffror som är åtskilda med en punkt (punktnotation), t. ex. är 192.168.0.1 en IP-adress. Siffrorna kan gå från 0-255 , förutom den första siffran som generellt sett inte kan börja på 0 eller 255.

Kan jag pinga en 172 adress om jag själv sitter på 192 adress?

Att de börjar på 172 spelar inte så stor roll. Det går att ställa in i routern som fördelar ute de lokala IP-adresserna. Under Nätverk och Nätverks alternativ kan man välja om de ska börja på 192, 172 eller 10. Med hänsyn till detta, vad är en nätverksmask? Här beskrivs vad en nätmask är, vad den används till och hur den skall konfigureras i TCP/IP baserade nätverk. Nätmasken är en 32 bitars adress bestående av 4 oktetter som används för att ange vilken del av IP-adressen som är nätverks-ID och vilken del som är värd-ID.

Med tanke på detta, hur hittar man sin gateway?

Så här hittar du din routers IP-adress (Default Gateway) på Windows

  1. Starta kommandotolken.
  2. Skriv ipconfig.
  3. Din routers IP-adress står bredvid Default Gateway.
Vad är en default gateway adress? Default gateway eller standardgateway är den standardväg trafik ska skickas till när inget bättre vägval till mottagaren finns. I till exempel IP behöver varje router en routingtabell över hur den hittar till andra nät än det egna. Standardgateway är den sista utvägen, om ingen av de andra matchar.

Hur ser en privat IP-adress ut?

Dessa IP-adresser ser lite annorlunda ut än de publika och börjar allt som oftast med 192.168 för att sedan avslutas med exempelvis 0.102 för en ansluten enhet och 0.103 för en annan. Ett exempel på en privat IP-adress är 192.168.0.145. Hur många IP-adresser har jag?

Det beror på vilken typ av IP-adress du har. Om du har en statisk IP-adress så har du bara en IP-adress. Om du har en dynamisk IP-adress så har du flera IP-adresser som du kan använda under olika perioder.

Därefter, vilka två delar innehåller en ip-adress?

En ip-adress består av fyra olika siffror, som var och en anger en så kallad "octet". Dessa siffror anger olika saker om nätverket och datorn, och tillsammans bildar de en unik adress. De två första octetten anger nätverksinformation, och de två sista octetten anger information om datorn.

By Dorca Green

Hur fungerar en fotocell med reflektor? :: Hur loggar man in på ett nätverk?
Användbara länkar