Hem > V > Vilken Borr Till 10 Mm Plugg?

Vilken borr till 10 mm plugg?

Till gula och röda plugg används 5,5 mm borr, till brun plugg 8 mm och till blå 10 mm. För att en plastplugg ska expandera maximalt måste skruven vara minst 5 mm längre än pluggen.

Läs mer

Och därefter, måste man förborra i trä?

Det beror på träets kvalitet och hur du skruvar. Ju närmare kanten av träet eller ändträet, desto större är risken för att träet spricker – även med självborrande skruvar. Om du ska skruva nära kanten av träet, ska du alltså förborra. Tänk på att borren och skruven ska ha samma diameter. Följaktligen, hur borrar man upp en hylla? Så här gör du:

  1. Börja med att ta reda på vilken sorts vägg du har för att veta om du behöver en vanlig borrmaskin eller en slagborrmaskin.
  2. Mät ut var du vill borra och märk ut platsen med en blyertspenna.
  3. Ta ut rätt storlek på plugg och skruv.
  4. Närt hålet är borrat trycker du in en plugg i hålet med hjälp av en hammare.

Hur stor borr till 5 mm plugg?

DLBorr mm
5.5225,5
5.5355,5
5.5355,5
8408
Hur stor ska borren vara? Även om du förborrar i hårt trä bör inte borrhålet vara djupare än tre fjärdedelar av skruvens totala längd. Borrhålet ska också ha mindre diameter än själva skruven. I t ex poröst trävirke kan du förstärka skruvförbandet genom att borra ca 2 cm djupt och därefter plugga med rundstav i lämplig dimension.

Med hänsyn till detta, vilken storlek på borr till skruv?

Borrhålet ska ha samma diameter som pluggen, men skruven ska vara en aning smalare. Skruven ska däremot vara längre än pluggen för att pluggen ska kunna dras ihop och utvidgas. Pluggförpackningen anger alltid vilken skruvlängd och -diameter som passar beroende på väggmaterial. Och en annan fråga, måste man borra innan man skruvar? Innan man borrar är det alltid klokt att först göra ett litet hål med en syl i det material som ska borras. Använder man större skruvar bör man alltid förborra hålet först. Då undviker man att materialet spricker.

Måste man förborra fransk träskruv?

Lämpar sig för montage utomhus, t. ex. i stolpskor, trä mot trä. Förborras med borr 7 mm. Kan man skruva i Ändträ?

Det är inte rekommenderat att skruva in slutet på ett stycke trä, eftersom det är mycket lättare att skada träet på denna känsliga del. Därför är det bättre att använda andra fastsättningsmetoder, till exempel lim eller spik, för att fästa slutet av ett stycke trä.

Vad behöver man för att sätta upp en hylla?

En hylla behöver en plan yta att stå på, och förstärkning om den är tung. Om du vill att hyllan ska vara stadig och inte vicka sig behöver du också fästa den vid väggen. Det gör du enklast med hyllbeslag.

By Capello

Vad kostar det att sätta tryck på kläder? :: Vilka allergener ska alltid framgå av märkning?
Användbara länkar