Hem > H > Hur Många Ip-Adresser Finns Det?

Hur många IP-adresser finns det?

IP version 4

I IPv4 består ett nummer av 32 bitar, vilket är ekvivalent med 4 bytes och gör att antalet adresser är begränsade till drygt fyra miljarder (4 294 967 296 eller 232).

Läs mer

Med detta i åtanke, hur många ip-adresser finns tillgängliga att användas i ett subnät om subnätmasken är 255.255 255.0 för en dator i subnätet?

Klass C används för lokala nätverk (LAN) och tillåter 2 miljoner nätverk med 254 värdar vardera. Klass C använder en subnätmask på 255.255.255.0 och har 192-223 som sin första oktett. Folk frågar också vilka ip-adresser finns i mitt nätverk? Hitta IP-adress utan att använda kommandotolken

  • Gå till Start-menyn, högerklicka på Nätverk och välj Egenskaper. Detta öppnar Nätverks- och delningscenter.
  • Om du vill visa IP-adressen för en kabelanslutning, klickar du på Visa status till höger om till lokalt nätverk.

Därefter, vad gör en nätmask?

Nätmasken är en 32 bitars adress bestående av 4 oktetter som används för att ange vilken del av IP-adressen som är nätverks-ID och vilken del som är värd-ID. Den anges, precis som IP-nummer, i 4 grupper (oktetter) åtskilda med en punkt mellan. Därmed, hur ser man nätmask? Varje bit är en etta eller en nolla. Om vi sätter 24 stycken "ett"-bitar från vänster till höger, i kolumner om 8 bitar separerade med punkter, och fyller ut resterande 8-bitarna med nollor så att vi sammanlagt får 32 bitar, kommer det att se ut som nedan. En komplett IP-adress eller nätmask har sammanlagt 32 bitar.

Följaktligen, har varje dator en egen ip-adress?

Datorns identitet

Varje till ett nätverk ansluten enhet har en unik ip-adress. Det är dessa adresser som identifierar enheterna och det är tack vare ip-numren som internet överhuvudtaget fungerar. För att kunna kommunicera på internet måste en enhet ha en unik identitet, annars skulle informationen inte hitta rätt.
Följaktligen, hur ser en privat ip-adress ut? Det allra vanligaste är dock att hemmaroutrar är förberedda för att använda något IP-nät som börjar med "192.168." på insidan, och det två allra vanligaste IP-näten som brukar användas är "192.168.0.0" och "192.168.1.0". Ovanstående undantagsadresser kallas som sagt ofta för Privata adresser.

Dessutom, hur vet jag om jag har en publik ip-adress?

Om du vill veta vilken IP-adress du har och hitta den IP-adress du surfar från just nu finns det flera olika sätt att ta reda på det. Ett sätt är att kolla i din enhets nätverksinställningar. Det enklaste sättet att ta reda på sin publika IP-adress (den som hemmanätverket använder) är dock att göra ett Speedtest. Med hänsyn till detta, vilken är subnätmasken 192.168 0.0 24?

Det finns flera sätt att beräkna en subnätmask. Ett enkelt sätt är att räkna ut antalet bits som är 1 i den angivna IP-adressen. I det här fallet är det 24 bits som är 1. Därför är subnätmasken 255.255.255.0.

Hur många datorer kan du ha som mest i ett Klass B nät?

Det finns ingen begränsning för hur många datorer du kan ha på ett klass B-nätverk.

By Randall

Vad är en gateway address? :: Vilken är Subnätmasken 192.168 0.0 24?
Användbara länkar