Hem > H > Hur Många Liter Bensin Förbrukas I Sverige?

Hur många liter bensin förbrukas i Sverige?

Det kan jämföras med bensinförsäljningen som jämfört med 2009 sjönk med sex procent till 4 541 700 kubikmeter (drygt 4,5 miljarder liter). Det är alltså många liter bensin och diesel som tankas i vårt avlånga land under ett år. Drygt 9,7 miljarder liter.

Läs mer

Hur många liter drivmedel säljs i Sverige per dag?

Varje dag säljs, enligt Drivkraft Sverige, ungefär 16,8 miljoner liter diesel och 7,8 miljoner liter bensin. Det innebär att statskassan får 29,3 miljoner extra i moms varje dag. På motsvarande sätt, hur mycket bensin och diesel förbrukas i sverige? Av drivmedel levererade under 2020 dominerade Diesel MK1 med 56,5 TWh, eller närmare 65 procent av den totala drivmedels mängden, samt innehållande 23,3 procent biokomponenter. Mängden Bensin MK1 uppgick till 24,1 TWh, eller närmare 28 procent av total mängd levererade drivmedel.

Med detta i åtanke, hur mycket rymmer en tank bil?

Fordonet kan transportera hela 63 000 liter – 21 000 liter på tankbil och 42 000 liter på släpvagnen. Släpvagnen är byggd för att rymma 45 000 liter om axelkonfigurationen ändras till gällande svensk lagstiftning, där 65% av släpets vikt ska bäras på dubbelmonterade axlar. Hur mycket bensin drar en bil i genomsnitt? Enligt EU-normen WLTP ska bilen dra 0,69 l/mil, men mätningar visar att dagens bilmodeller i genomsnitt drar 39 procent mer än normen, det innebär att bilen drar 0,96 l/mil i blandad körning i verklig trafik.

Följaktligen, hur många liter bensin per mil?

I snitt ska bilen dra 5,5 l/100 km. Svar: Det är inte så svårt att räkna ut den sammanlagda förbrukningen. Multiplicera genomsnittsförbrukningen på 0,55 liter/mil med 400. Dessutom, vilket är det vanligaste drivmedlet i sverige? Bensin är det vanligaste drivmedlet för bilar i dagsläget. Är ett fossilt bränsle som bidrar till ökad växthuseffekt och klimatförändring. I Sverige säljs bensin av miljöklass 1, som innehåller mindre skadliga ämnen. Oktantal anger hur lätt bensinen antänds.

Vad är Biobensin?

Består av 68 procent förnybar bensin, 22 procent vanlig bensin och 10 procent etanol. Uppfyller standarden SS-EN 228, och kan användas i alla bilar som är godkända för E10-bensin. Sänker koldioxidutsläppen med upp till 65 procent. Med detta i åtanke, hur mycket tjänar en bensinstation per liter?

En bensinstation tjänar cirka 2 kronor per liter bensin som säljs. Detta är en ungefärlig siffra, eftersom det finns olika sorters bensin med olika priser. Bensinstationerna tjänar också pengar på andra saker, som försäljning av snacks och drivmedel.

Hur mycket diesel får man köra utan ADR?

Det finns ingen regel för hur mycket diesel man kan köra utan ADR. Det beror på vad man ska transportera och hur mycket diesel som finns i fordonet.

By Dagmar

Hur mycket mer drar bensin än diesel? :: Är det samma bensin på alla mackar?
Användbara länkar