Hem > H > Hur Fungerar Virtuella Maskiner?

Hur fungerar virtuella maskiner?

Virtuell maskin, virtuell dator, är en virtuell miljö skapad genom programvara. Denna virtuella miljö ses av programmen som körs i miljön som om den vore den äkta maskinvaran.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur skapar man en virtuell dator?

Hyper-V är exklusivt för Windows 10 Professional och finns inte att ladda ner och kan inte heller köpas separat. Om du är obekant med ordet innebär virtualisering att man skapar en simulerad, eller virtuell, datormiljö att köra olika operativsystem i. Vad är en virtuell dator Hur kan man skapa en virtuell dator Nämn två fördelar med att köra en virtuell dator?

En virtuell maskin är en programvara som simulerar ett helt fysiskt dator system. Man kan skapa en virtuell maskin med hjälp av olika verktyg, till exempel VMware, VirtualBox eller Microsofts Hyper-V.
En virtuell maskin har flera fördelar jämfört med en fysisk dator. Man kan enkelt flytta en virtuell maskin mellan olika fysiska datorer, och en virtuell maskin är också lättare att säkerhetskopiera. En annan fördel är att man kan köra flera olika operativsystem på en och samma fysiska dator, genom att installera olika virtuella maskiner med olika operativsystem.

Med detta i åtanke, hur startar man hyper v?

Innan du startar Hyper-V måste du aktivera den virtualiseringsplattform som används av Hyper-V på den fysiska datorn. Det gör du från BIOS-inställningarna. Aktivera sedan Hyper-V på den fysiska datorn och starta om.

By Dott Gory

När kommer det in fler grafikkort? :: Hur skriver man fotnoter Oxford?
Användbara länkar