Hem > V > Vad Heter Plattan På Datorn?

Vad heter plattan på datorn?

Styrplatta eller pekplatta (engelska: trackpad eller touchpad) är en typ av pekdon som framförallt används på bärbara datorer. De används alltså som alternativ till datormusen.

Läs mer

Hur stänger jag av musen på en laptop?

Många bärbara datorer har en inbyggd funktion för avstängning av pekplattan. Tryck bara ned Fn-tangenten nere till vänster tillsammans med avsedd funktionstangent, ofta F7 eller F8. Tryck igen för att slå på. Med tanke på detta, hur gör man för att få tillbaka muspekaren? Om muspekaren eller markören försvinner på din Windows 10 PC då om du tidigare aktiverat Visa placering av pekaren när jag trycker på Ctrl-tangenten alternativet, då kan du trycka på CTRL-tangenten för att få tepekaren att visas.

På motsvarande sätt, varför fungerar inte styrplattan på min mac?

Testa att plocka ur batteriet och kör enbart med strömsladden. Batteriet i min hade svällt och tryckte på "undersidan" av styrplattan så den inte fungerade. Ett nytt batteri och allt fungerar perfekt. Och därefter, kan inte klicka med musen mac? Om du har en Macbook, Macbook Air eller Macbook Pro kan problemet lösas av att du startar om datorn och sedan stänger locket i några minuter. Då går datorn ner i viloläge och om du låter den vara en liten stund kan det faktiskt lösa problemet med lite tur. Starta om datorn via  i menyfältet längst upp på skärmen.

Var är muspekaren?

Sök efter Mus i sökrutan i Aktivitetsfältet och välj det i listan. När du är i musinställningarna väljer du alternativet Fler musalternativ bland länkarna till höger på sidan. I Egenskaper för mus, längst ned på fliken Pekaralternativ, väljer du Visa var pekaren är när jag trycker ned CTRL-tangenten och sedan OK. Dessutom, vad betyder fn på tangentbordet? Om tangentbordet är utrustat med en F Lock-tangent kan du trycka på den för att växla mellan standardkommandon och alternativa kommandon. När F Lock-lampan är av fungerar alternativa funktioner (hjälp, ångra och så vidare). När lås ljus för F är aktiverat fungerar standard funktioner (F1, F2 osv.).

På motsvarande sätt, hur scrollar man på en laptop?

Håll ned Ctrl och tryck plustecknet för zoomning. Zooma ut med minustecknet. Man kan också fråga varför funkar inte min muspekare?

En möjlig orsak till att muspekaren inte fungerar som den ska är att drivrutinerna för musen är felaktiga eller omoderna. Gå in i Kontrollpanelen och klicka på "Enheter och maskinvara" för att komma åt drivrutinerna för musen. Om det inte finns någon uppdatering tillgänglig för drivrutinerna, prova att installera en nyare mus.

Varför hänger sig muspekaren?

En muspekare kan hänga av flera olika orsaker. En orsak kan vara att drivrutinen för musen är trasig eller föråldrad. En annan orsak kan vara att det finns en konflikt mellan olika drivrutiner eller program som använder musen. En tredje orsak kan vara att musen är smutsig eller har en trasig kontakt.

By Slaughter

Vad gör man i bild och form? :: Hur kan jag vända kameran på dator?
Användbara länkar