Hem > r > Är Nyhetsbrev Marknadsföring?

Är nyhetsbrev marknadsföring?

Nyhetsbrev skickas till specifika målgrupper som har ett intresse för de ämnen som presenteras. Nyhetsbrevet är ett fantastiskt verktyg för att skapa lojalitet, sprida kunskap och nya idéer genom att etablera auktoritet i sfären och skapa varumärkeskännedom på marknaden.

Läs mer

Man kan också fråga när krävs det ett samtycke för att få kontakta en privatperson i marknadsföringssyfte?

Det är exempelvis inte okej att marknadsföra andras produkter och tjänster till privatpersoner utan samtycke. När det gäller privatpersoner krävs enligt marknadsföringslagen att det rör sig om det egna företagets likartade produkter. Det som sägs ovan ska inte förväxlas med marknadsföring i sociala medier med mera. Vad av följande kan du utläsa ur klickfrekvensen CTR för din e postmarknadsföring? Klickfrekvens (CTR) visar hur många mottagare som klickade på en länk i ditt nyhetsbrev. De räknar alla länkar som du har lagt till i ditt nyhetsbrev. Med detaljerad e-postmarknadsföringsrapportering kan du se hur många gånger varje länk klickades på och vilka som klickade.

Och därefter, när är det bäst att maila?

Medan sent på morgonen som tid att skicka är mest populärt i allmänhet, visade sig eftermiddagen att vara de tiderna med bäst resultat. Om du skickar senare på dagen kommer din e-post vara överst och det första som kontrolleras efter lunch eller vid hemfärd. Hur många läser ett nyhetsbrev? Tittar man på statistik över hur många som öppnar nyhetsbrev, fördelat per bransch, så ligger majoriteten av branscher på runt 20%. Bäst öppningsfrekvens har kategorin "Hobby" med 28,8%, sämst har "Daily Deals" med 13,81%. Trots att bara en femtedel öppnar ett nyhetsbrev, fortsätter de att skickas ut.

Och därefter, Är det rättsligt acceptabelt att skicka personuppgifter via e-post?

Använd inte e-post för känsliga uppgifter

Känsliga personuppgifter och uppgifter under sekretess får inte skickas via e-post. När känsliga personuppgifter skickas från en utomstående via e-post ska e-postmeddelandet flyttas till ett annat system eller lagringsplats och därefter raderas.
Är mailadress GDPR? Svar: Ja oftast. GDPR är tillämplig om mobilnumret eller e-postadressen kan knytas till en fysisk person och därför är en personuppgift, samt om uppgifterna behandlas automatiskt (t. ex. i en Excel fil) eller på annat sätt (t.

Man kan också fråga får man skicka personuppgifter via sms?

Får man skicka känsliga personuppgifter med e-post? E-post anses inte vara ett tillräckligt säkert sätt för att skicka känsliga personuppgifter då det går över öppet nät. Om man måste använda e-post ska den vara skyddad med kryptering så att endast mottagaren kan ta del av uppgifterna. Vad är viktigt att tänka på gällande e postmarknadsföring när så många mottagare läser erbjudanden på mobilen?

Det finns flera saker att tänka på när det gäller e-postmarknadsföring och läsning av erbjudanden på mobil. Det är viktigt att tänka på hur e-postmeddelandet kommer att se ut på en mobil enhet. Många gånger kommer e-postmeddelanden att visas i en enkel lista med ämnet och avsändaren. Detta kan göra det svårt för mottagaren att se vad e-postmeddelandet handlar om. Därför är det viktigt att ha ett tydligt ämne och en kort men kraftfull meddelandetext.
Det är också viktigt att tänka på läsbarhet på mobil. Många mottagare kommer att läsa e-postmeddelandet på sin mobiltelefon medan de är på språng. Därför är det viktigt att göra texten lättläst och förståelig. En bra regel är att hålla texten kort och koncis. Längre stycken text bör fördelas upp i flera kortare stycken.
En sista sak att tänka på är kallade "CTAs" (call-to-actions). CTAs är knappar eller länkar som uppmanar mott

Därefter, varför är marknadsföringslagen viktig?

Marketinglagen är viktig för företag av flera olika skäl. För det första är det en lag som reglerar hur företag får marknadsföra sina produkter och tjänster. Detta innebär att företag inte får marknadsföra sina produkter på ett sätt som är skadligt för konsumenterna, exempelvis genom att använda oetiska metoder eller ljuga om produkten. För det andra är marketinglagen en viktig skyddslag för konsumenterna, eftersom den ger dem rättigheter när det gäller att klaga på och stoppa marknadsföring som de anser skadlig.

By Demott Romberger

Vad betyder ordet orätt? :: Kan inte skicka mms utan WiFi?
Användbara länkar