Hem > V > Vilken Är Den Bästa Marknadsföring?

Vilken är den bästa marknadsföring?

Bäst på digital närvaro generellt 2018, inklusive digital marknadsföring, är Qliro Group (representerat genom Nelly.com), Tele2, Clas Ohlson, Telia och 3. Ladda ner och läs hela rapporten Digital Leaders in Sweden 2018 här (PDF).

Läs mer

Hur mycket kostar det att marknadsföra?

Att annonsera via Google Ads på en blandning av de sökorden som blogginlägget "vad är en funnel" syns på kostar mellan 10-40 SEK per klick. Tar vi en genomsnittlig kostnad på ca 20 SEK per klick så skulle alternativet att använda sig av Google Ads (SEM) kostat över 10.000 SEK för att få in lika mycket trafik. Därmed, hur mycket pengar lägger företag på marknadsföring? I rapporten framkommer det bland annat att reklambudgeten i snitt utgör 3,3 procent av de tillfrågade företagens omsättning. Den utgör störst andel, över 5 procent, hos aktörer som verkar inom detaljhandel och FMCG (snabbrörliga konsumentvaror). Därefter kommer företag som är verksamma inom fritid, nöje och resor.

Hur mycket läggs på reklam?

I snitt går 3,3 procent av företagens omsättning till reklam. Det visar en ny sammanställning av IRM och Sveriges Annonsörer. Störst andel lägger aktörer inom detaljhandel och snabbrörliga konsumentvaror på reklam. Vad kan en marknadsföringsplan innehålla? En marknadsplan bör innehålla information om:

  • Affärsidé Vad säljer företaget och till vem?
  • Nuläge. Vilka av företagets produkter eller tjänster säljer bra respektive dåligt?
  • Mål. Vart ska företaget?
  • Strategi och handlingsplan. Hur gör vi för att nå företagets mål?
  • Uppföljning. Hur gick det?
  • Testa ditt företag.

Vad är en bra marknadsföring?

Var tydlig i din marknadsföring

All din marknadsföring ska följa marknadsföringslagen och du måste utforma den så att det tydligt framgår att det är fråga om just marknadsföring och inte information, fakta eller annat. Det måste också framgå vem som ansvarar för marknadsföringen och den får inte vara vilseledande.
Och en annan fråga, hur mycket kostar det att marknadsföra på sociala medier? I snitt betalar företag 1.70kr – 17.00kr per klick och 57kr per 1000 visningar. I nedan guide får du lära dig mer om vad det kostar att annonsera på Instagram, vilka faktorer det är som avgör priset, hur Instagram-annonser jämförs gällande kvalitén och vad som skiljer åt mot att annonsera på Facebook.

Vad är en rimlig marknadsföringsbudget?

Ibland är det rimligt att lägga bara någon procent av den totala omsättningen, medan det ibland kan handla om uppåt 40-50% av den totala omsättningen. Därför är det ofta en god idé att börja skissa på en marknadsföringsbudget, och med denna marknadsbudgeten blir det ganska enkelt. Dessutom, vad kostar det att marknadsföra på facebook?

Det beror på olika faktorer som exempelvis hur mycket man vill spendera, vilket slags annons man vill göra och vilket mål man har med annonseringen. Facebook har en sida där man kan beräkna ungefärlig kostnad för olika annonstyper: https://www.facebook.com/business/help/1658194804779077?helpref=faq_content.

Och därefter, när man talar om marknadsföringsbudget kan ett företag välja att bestämma hur stor denna ska vara nämn tre saker som kan avgöra storleken på denna?

När det gäller marknadsföringsbudgeten så kan ett företag välja att bestämma hur stor den ska vara. Det finns tre saker som kan påverka storleken på budgeten:
1. Vilken typ av marknadsföring man vill göra. Om man exempelvis vill göra en större kampanj med annonsering i tvåländer krävs det oftast en större budget än vad som krävs för en mindre kampanj med annonsering på Facebook.
2. Hur stor marknadsföringen ska vara. En budget på 10 000 kr räcker inte långt om man vill göra en kampanj som riktar sig till hela landet. Men om man bara vill göra en mindre lokal kampanj så kan det räcka med en mindre budget.
3. Vilket mål man vill uppnå med marknadsföringen. Om man bara vill öka försäljningen med 5 % räcker det oftast med en mindre budget än om man vill öka försäljningen med 50 %.

By Staw Janky

Hur mycket omsätter marknadsföring? :: Vad är lättast att tjäna pengar på?
Användbara länkar