Hem > V > Vem Bestämmer I En Ideell Förening?

Vem bestämmer i en ideell förening?

Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ. Där får alla medlemmar vara med och fatta beslut och välja styrelse med mera.

Läs mer

Kan en förening ha anställda?

Då blir föreningen en juridisk person. En juridisk person kan själv bland annat teckna avtal, ha anställda och äga saker. Den ekonomiska föreningen får ett organisationsnummer vid registreringen. Organisationsnumret ska stå på företagets webbplats, brev och fakturor. Med hänsyn till detta, vem är arbetsgivare i en ideell förening? Om föreningen väljer att anställa en person är det alltid föreningen som är arbetsgivare. Medlemmarna i föreningen har valt en styrelse till att sköta och förvalta föreningens arbete.

Kan en ideell förening äga en fastighet?

En förening som äger en fastighet kan använda den i den egna allmännyttiga verksamheten. Exempel på detta är en idrotts-förening, som bedriver den ändamålsenliga, ideella verksamheten i en egen sporthall. Måste man registrera en ideell förening? En ideell förening måste du inte registrera hos någon myndighet. Men om du vill att föreningen ska ha ett organisationsnummer vänder du dig till Skatteverket.

Man kan också fråga måste en ideell förening upprätta årsredovisning?

​En ideell förening som är ett större företag enligt gränsvärdena i årsredovisningslagen ska upprätta årsredovisningen enligt K3 – Årsredovisning och koncernredovisning (BFNAR 2012:1). Hur många måste man vara i en förening? Styrelseledamöterna. Styrelsen i en näringsdrivande ideell förenings bör bestå av minst tre ledamöter. Den utses av föreningsstämman. inte vara försatta i konkurs, ha näringsförbud eller förvaltare.

Kan en ideell förening låna pengar?

Kan man få ett lån som ekonomisk förening eller ideell förening? Ja. Alla typer av företag kan ansöka och få ett företagslån. Man kan också fråga hur beskattas ideell förening?

En kan också fråga hur icke-vinstdrivande organisationer beskattas? I Sverige är det vanligt att icke-vinstdrivande organisationer är skattebefriade. Detta innebär att de inte behöver betala skatt på inkomster eller kapitalvinster. Dock kan det finnas vissa undantag, till exempel om en icke-vinstdrivande organisation driver en verksamhet som är skattepliktig. I så fall måste organisationen betala skatt på denna inkomst.

Folk frågar också hur finansieras en förening?

En förening finansieras oftast av medlemsavgifter och andra intäkter från aktiviteter. Föreningar kan också få bidrag från myndigheter eller andra organisationer.

By Rangel

Hur stavar man framåt? :: Hur startar man PC?
Användbara länkar