Hem > V > Vem Bestämmer Os?

Vem bestämmer OS?

Internationella olympiska kommittén (IOK) är den organisation som bestämmer hur de olympiska spelen ska organiseras. De bestämmer bland annat vilken nation som ska vara värdland och ser till att tävlingarna lever upp till vissa värderingar, till exempel icke-våld och fair play.

Läs mer

Följaktligen, vem får vara med i olympiska spelen?

För att få vara med och tävla i OS måste idrottaren ha klarat de internationella kvalgränserna. Vem bestämmer vem som får tävla? Först måste det internationella kvalet klaras. Sedan är det respektive lands Olympiska Kommitté som bestämmer vilka idrottare som får åka till OS för att tävla. Vilka länder har arrangerat sommar OS? Spelen har hållits fyra gånger USA (1904, 1932, 1984 och 1996), tre gånger i Storbritannien (1908, 19), två gånger i Grekland (18), Frankrike (1900 och 1924), Tyskland (1936 och 1972), Australien (19), och Japan (19), och en gång i Sverige (1912), Belgien (1920),

Vad heter olympiska spelen i Norge?

Olympiska Spelen på norska

  • Olympiska Spelen. OL.
  • Olympiska Spelen. Olympiske leker.
  • Lägg till ny översättning.
Följaktligen, vad betyder os på svenska? De olympiska spelen (OS) är idag det största internationella idrottsarrangemanget, och tävlingarna har en lång historia bakom sig. Olympiska spelen består av många olika sporter och grenar – från fotboll till konståkning.

Därefter, hur väljs os?

Hur väljer man vilka som får arrangera ett OS? OS hålls i olika städer runt om i världen. Nio år innan OS ska hållas bjuder IOK in alla städer som är intresserade av att arrangera OS att ansöka. Städerna fyller i ansökningshandlingar som godkänns av respektive lands nationella olympiska kommitté. Har varit värd för ett OS? 5 städer har arrangerat sommar-OS fler än en gång: Paris, Aten, Tokyo, London och Los Angeles. Hittills är London den enda staden som har arrangerat sommar-OS tre gånger. Men 2024 kommer även Paris att ha gjort det och 2028 även Los Angeles.

Hur gammal måste man vara för att få vara med i OS?

Någon generell åldersgräns för att delta i OS finns inte, utan det är upp till varje enskild idrott att dra sin egen linje. Inom simhopp och simning är det just 14 år som är den yngsta tillåtna åldern. Vilka herrlag spelar OS?

Tio herrlag deltar i de olympiska spelen: Argentina, Australien, Brasilien, Kina, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA.

Med tanke på detta, hur blir en uttagen till de olympiska spelen?

Det är stor konkurrens om att bli uttagen till de olympiska spelen. Först måste idrottarna tävla på nationell nivå i sina hemländer. Sedan måste de tävla på internationell nivå i olika tävlingar som leder fram till OS. De bästa idrottarna i världen väljs sedan ut för att tävla i de olympiska spelen.

By Giraldo Natale

Hur ändrar man färg på batteriet? :: Varför är den svenska kronan så lågt värderad?
Användbara länkar