Hem > K > Kan Man Klippa En Jutematta?

Kan man klippa en Jutematta?

JUTEMATTOR. Klipp bort lösa ändar med sax, dra aldrig. Eventuella fläckar bör behandlas omgående med en ofärgad trasa genom att direkt absorbera upp mycket som möjligt. Regelbunden försiktig borstning och dammsugning är att föredra för att minska risken att damm och smuts sätter sig ner i fibrernas rötter.

Läs mer

Hur stor matta till Divansoffa?

För en större soffa t ex hörn- eller divan rekommenderar vi en matta i storleken 200x300 cm. Detta för att kunna ställa soffan en bit in på mattan, dels för att binda ihop gruppen men även för att hålla mattan på plats. Följaktligen, hur stor soffa kan man ha? Storleken på soffan har såklart med att göra hur många ni är, och hur stort rummet är . För små möbler i ett stort rum ger en känsla av gymnastikhall och stort flöde. För stora möbler i ett litet rum kan lätt bli lite tryckande. Men riktlinjen brukar vara att man hellre går på lite stort än för litet.

Dessutom, hur mäter man en matta?

Måtten är ungefärliga, det bästa sättet att få rätt mattstorlek är att själv mäta med måttband för att få en uppfattning om storleken. Tänk på att mattan bör vara minst lika bred som soffan och ligga ca 20 cm in under soffan för att skapa en sammanhängande känsla. Var kan man sälja äkta mattor? Uppsala Auktionskammare har genom åren arbetat upp en stor kundkrets både i Sverige och i utlandet. Detta har bidragit till att vi med stor framgång har sålt både moderna och orientaliska mattor till rekordpriser.

Vem värderar mattor?

Funderar du på hur mycket din matta är värd? Vi har utsetts till oberoende värderingsman av Sveriges Handelskamrar och vi utför värdering av mattor inför till exempel en försäljning, ett arvskifte eller ett försäkringsärende. När du kontaktar oss kan vi komma hem till dig för att undersöka din matta. Hur lång tid tar det att knyta en persisk matta? Att knyta en matta är ett tidskrävande arbete, en 300x400 cm stor matta med en knuttäthet av 500.000 knutar per kvadratmeter tar ca 600 arbetsdagar. De två vanligaste knutarna kallas för symmetrisk knut och asymmetrisk knut. Dessa knutar har också fler olika namn vilka förklaras närmre på följande sidor.

Hur mycket kostar en matta?

Inköp av matta:

De allra billigaste kostar ca 150 kr per kvadratmeter medan de av bättre kvalité kan kosta 500-1000 kr per kvadratmeter. De mest lyxiga kan kosta ett par tusen kronor per löpmeter. Däremot ska man komma ihåg att de generellt säljs på en bredd av 4 meter.
Dessutom, vad kostar mattor?

Det beror på vilken sorts matta du vill ha. En enkel matta kan kosta mellan 100 och 500 kronor, medan en lyxigare matta kan kosta flera tusen kronor.

Vad kallas orientalisk matta?

Orientaliska mattor kallas ofta för persiska mattor eftersom de flesta av dessa mattor ursprungligen kommer från Iran. Dessa mattor är kända för sin unika design och mönster, och de flesta av dem är handvävda. Orientaliska mattor är oftast gjorda av ull eller bomull, och de flesta av dem är mycket tjocka och tunga.

By Elene Domnick

Hur vidarekopplar jag min mobil till en annan mobil? :: Hur vet jag vilken HDMI kabel jag har?
Användbara länkar