Hem > V > Vilket År Kom Css?

Vilket år kom CSS?

Varje webbläsare har sitt eget sätt att tolka instruktionerna vilket gör det svårt att webbdesigna. Men så kommer norrmannen Håkan Wium Lie till undsättning. 1994 är första gången han lanserar förslaget ”cascading style sheets” eller CSS.

Läs mer

Vad använder man XML till?

XML, eller eXtensible Markup Language, är en specifikation för att specialdesigna så kallade märkspråk, som du sedan kan använda till att spara och dela data på ett strukturerat och välformaterat sätt. Hur öppnar man en XML fil? XML-filer kan öppnas i en webbläsare som IE eller Chrome, med vilken textredigerare som anteckningsblock eller MS-Word som helst. Även Excel kan användas för att öppna XML-filer.

Hur gör man en XML fil?

Öppna en ny fil genom att klicka på Arkiv/File och välj New. Välj sedan XML file i listan över dokumenttyper. XMLSpear skapar då en ny XML-fil. Med tanke på detta, vad är algoritm och källkod? Program- koden däremot – även kallad källkod – är skriven i något programmeringsspråk som man måste lära sig. Medan källkod förstås av människan, men inte av datorn, förstås maskinkod av datorn, men inte av människan. Andra sätt att beskriva algoritmer finns också. Inget av dem har lyckats etablera sig som standard.

Och därefter, vad är källkod java?

– Programspråk som Java är en speciell typ av interpreterade språk. I Java översätts källkoden först till något som kallas för bytekod. Bytekoden körs i en virtuell maskin, anpassad för den datortyp som programmet körs på. – Även koden till en webbsida, skriven i HTML eller XML, är ett slags källkod. Följaktligen, varför öppen källkod? Ett av de främsta argumenten för att använda Öppen källkod är för dess flexibilitet och att det ger lägre kostnader. Det är inte alltid motiverat att välja ett kommersiellt publiceringsverktyg, eftersom det innebär extra kostnader för licenser. Då passar alternativ med öppen källkod bättre.

Dessutom, vad är ett rotelement?

3.2.3 Rotelement

Efter prologen följer innehållet. Innehållet omgärdas alltid av ett, och enbart ett, rotelement. Inom rotelementet går det att lägga till hur många andra element som helst. Det måste finnas ett rotelement.
Hur skriver man en kommentar i CSS?

För att skriva en kommentar i CSS måste du använda symbolerna /* i början och slutet av din kommentar. Allt som skrivs mellan dessa symboler kommer att ignoreras av CSS-tolkaren. Till exempel:
/* Detta är en kommentar */

Hur man skriver en kommentar?

En kommentar är ett stycke text som inte utförs som kod. Kommentarer används för att förklara vad som händer i koden eller för att lämna en anteckning till andra programmerare. Kommentarer kan läggas till i slutet av en rad eller på en egen rad.
I de flesta programmeringsspråk betecknas kommentarer med en särskild symbol. I C++ till exempel börjar kommentarer med //. Allt efter // på samma rad exekveras inte som kod.
Kommentarer kan också sträcka sig över flera rader. I C++ börjar kommentarer med /* och slutar med */. Allt mellan /* och */ utförs inte som kod.

By Waldos Burgdorf

Hur tar man tillbaka arkiverade bilder? :: Vad ska man göra om datorn inte startar?
Användbara länkar