Hem > H > Hur Använder Vi Oss Av Css?

Hur använder vi oss av CSS?

CSS står för Cascading Style Sheet. Det betyder kort och gott att det är en stilmall, också kallat stilmallsspråk. Likt HTML räknas detta inte som ett programmeringsspråk, då det saknar möjligheten att utföra riktiga kommandon. Samtidigt är CSS beroende av ett märkspråk som HTML för att göra något.

Läs mer

Följaktligen, vad är html och css?

HTML är ett språk för att formatera text på Internet och används tillsammans med CSS som styr hur det ska se ut. Man använder både HTML och CSS för att skapa hemsidor på internet (och ofta även programmering och databaser). Med hänsyn till detta, vad är en regel i css? CSS-regeln identifierar och väljer det element som ska formateras. Den talar också om hur det ska formateras genom att ange värden för olika egenskaper exempelvis färg, typsnitt, storlek och placering hos det valda elementet. En CSS-regel har två huvuddelar: en selektor, samt en eller flera deklarationer.

Hur ändrar man typsnitt i CSS?

Välja typsnitt

En av de första detaljer vi oftast vill besluta om är om sidan ska använda det typsnitt som är default i webbläsaren eller något vi själva väljer. Om vi själva väljer typsnitt gör vi det via egenskapen font-family. En smart grej med font-family är att den låter oss lista många typsnitt på samma gång.
Och därefter, vad innebär det att en css egenskap eller ett css nyckelord har prefix? Använda prefix eller inte? Innan CSS-specifikationen för en egenskap är helt klar kan tillverkarna av de olika webbläsarna ange att support ska finnas för det egna systemet genom att ange ett prefix till CSS-attributen.

Man kan också fråga vad menas med html?

HTML står för HyperText Markup Language och är en av webbens grundläggande byggstenar tillsammans med CSS (Cascading Style Sheets) och Javascript. Vad är en HTML kod? HTML (förkortning för HyperText Markup Language) är ett märkspråk för hypertext och utgör tillsammans med TCP/IP och HTTP den grundläggande standarden för WWW (World Wide Web, webben); webbsidor skrivs i allmänhet som HTML och överförs över Internet med HTTP.

Vilka versioner av CSS finns?

Det finns fler versioner av CSS. Varje av dem byggdes på föregående version och gav nya möjligheter. Fram tills nu kom versionerna CSS1, CSS2, CSS3 och CSS4 ut. Det finns inte versionen CSS4 men det finns visst antal moduler av fjärde nivå och det är anledning till att den nämns när vi pratar om CSS versioner. Och därefter, hur skapar man ett css dokument? Starta upp din texteditor och skapa en ny fil och döp den till hello. css . I din texteditor, skriv in följande text som är basen för en HTML5-sida. Spara filen i samma katalog som din HTML-sida.

Vad är XML och vad är skillnaden mellan XML och HTML?

XML, som står för Extensible Markup Language, är ett markupspråk som används för att strukturera, lagra och transportera data. XML liknar HTML i det avseendet att det använder taggar för att markera data, men taggarna i XML är inte fördefinierade som taggarna i HTML. Detta innebär att XML-taggar kan skapas och definieras av utvecklaren, vilket ger XML stor flexibilitet. XML används ofta tillsammans med annan webbteknik, t.ex. CSS och JavaScript, för att skapa webbapplikationer.

By Curran

Vad menas med att Ddosa? :: Vad betyder CMS system?
Användbara länkar