Hem > V > Vad Är Det För Skillnad På Dvd Och Blu-Ray?

Vad är det för skillnad på DVD och blu-ray?

Den viktigaste skillnaden mellan blu-ray och dvd är laserstrålen som används för att läsa och skriva med. Blu-ray har, som namnet antyder, en blåare färg än laserns traditionella röda. Blått ljus har kortare våglängd och därför kan den läsa av mindre detaljer.

Läs mer

Kan man spela CD skivor på en DVD-spelare?

I Windows Media Player kan du spela upp ljud-CD, data-CD och data-DVD som innehåller musik- eller videofiler (kallas även medie-CD-skivor). Följaktligen, hur funkar blu-ray? En BlueRay-skiva har samma fysiska format som CD och DVD men kan rymma betydligt mera data. För att rymma mer data krävs förstås högre packningstäthet, och för att kunna läsa av dessa tätpackade skivor bytte man våglängd hos lasern till en kortare våglängd med blått ljus. Därav namnet Blue Ray, dvs Blå Stråle.

Med tanke på detta, finns det regionsfri blu-ray?

frakt (ej inräknat svensk moms och övriga avgifter). Var noga med att beställa en spelare som kan spela region A, B, C om du vill spela alla blu-ray discar. BLU-RAY REGION 0 (noll) - är regionsfria och fungerar i alla blu-ray spelare. Följaktligen, kan man spela blu ray i datorn? Du måste ha en Bluray-spelare i datorn. Det fungerar inte med en vanlig DVD-spelare. Kostnaden för en Blurayspelare brukar börja vid 900 kronor. Du måste ha ett program på datorn med vars hjälp du visar filmen på skärmen.

Vilken upplösning har blu ray?

Filmerna är standard 120 mm i diameter men hanterar en upplösning på 3840 x 2160, större färgrymd och HDR, samt high frame rate (upp till 60 bilder/sekund). Hur många CD skivor motsvarar en DVD? Däremot kommer scener med många och snabba klipp och mycket rörelser att ta större plats på skivan. En DVD är lika stor och ser likadan ut som en CD. Men man kan lagra upp till 25 gånger mer på en DVD. Även musikbranschen sneglar på DVD.

Hur gör jag för att kopplar in DVD till tv?

HDMI-anslutning

För optimal bildkvalitet, rekommenderar vi att du ansluter spelaren till TV:n med en HDMI-kabel. Om Blu-ray/DVD-spelaren har ett HDMI-uttag (kontakt), ska du ansluta den med en HDMI-kabel. Kontrollera att du använder en godkänd HIGH SPEED HDMI-kabel märkt med HDMI-logotypen.
På motsvarande sätt, hur sätter man in en cd skiva i datorn?

För att sätta in en cd-skiva i datorn måste du öppna dörren till cd-enheten. Det finns vanligtvis en knapp eller en spärr på CD-enhetens framsida som öppnar dörren. När dörren är öppen kan du placera CD-skivan i enheten med etikettsidan uppåt. När CD-skivan är i enheten kan du stänga dörren och CD-skivan bör börja snurra. Datorn kommer då att läsa CD-skivan och kan uppmana dig att vidta ytterligare åtgärder, t.ex. installera programvara från CD-skivan.

Man kan också fråga hur stor är en blu ray?

En Blu-ray-skiva är lika stor som en vanlig DVD-skiva.

By Price

Hur ändrar man region i dvd spelare? :: Kan man ha akrylfärg ute?
Användbara länkar