Hem > V > Varför Måste Jag Sätta På Mobildata För Att Ta Emot Mms?

Varför måste jag sätta på mobildata för att ta emot mms?

Wifi använder bara data nätet i luren. Samma som du surfar med i luren el skickar meddelande via ex whatsapp, viber el samtal via skype. När dessa används så behöver du inte ha mobildata på, men för att skicka mms så behöver du.

Läs mer

Hur öppnar man ett mms?

Ställ in din Android telefon för mms och surf

  1. Välj Inställningar.
  2. Välj Trådlöst nätverk.
  3. Välj Mobila nätverk.
  4. Välj Åtkomstpunktsnamn.
  5. När du ändrat i dina inställningar för surf eller mms, tryck Spara och starta därefter om din mobil. (I vissa Samsung-mobiler kan du behöva klicka på Meny istället för Spara.)
Och därefter, kan inte ta emot mms utan wifi? Börja med att kolla att mobildata är påslaget i mobilens inställningar. Slå även av wifi och som sista steg kan du testa att starta om mobilen. Fungerar det fortfarande inte att ta emot mms kan du kontrollera APN-inställningarna.

Dessutom, hur aktiverar man mms meddelande?

Kolla att mms-meddelanden är aktiverat under Inställningar > Meddelanden. Kolla att du är ansluten till internet via ett mobildatanät eller wifi. Starta om mobilen och kolla om det finns några uppdateringar att hämta. Varför får jag SMS som mms? Ett SMS omvandlas automatiskt till ett MMS om du anger en e-postadress som mottagare, lägger till ett ämne för meddelandet, bifogar ett objekt eller skriver ett mycket långt meddelande."

När ska man använda mobildata?

Du kan spara batteri på att inte ha telefonen ansluten till mobilt internet samtidigt som du kör på ett trådlöst nätverk. När du använder mobilt internet i din telefon i stället för ett wifi-nätverk dränerar du telefonens batteri snabbare. Varför kan jag inte skicka mms till Android? Börja med att kolla att mobildata är påslaget i mobilens inställningar. Slå även av wifi och som sista steg kan du testa att starta om mobilen. Fungerar det fortfarande inte att skicka mms kan du kontrollera APN-inställningarna.

Folk frågar också kan man skicka sms utan surf?

Om du för tillfället inte har åtkomst till Internet, gå till Inställningar -> Meddelanden och bocka i "Skicka som sms" för att använda sms när telefonen inte har tillgång till Internet. Varför går det inte att öppna mms?

Det finns några anledningar till att du inte kan öppna MMS. Den vanligaste orsaken är att telefonen inte har någon MMS-meddelandeplan. Detta innebär att telefonen inte kan skicka eller ta emot MMS-meddelanden. För att åtgärda detta måste du kontakta din operatör och köpa en MMS-meddelandeplan.
En annan orsak till att du inte kan öppna MMS är att filformatet inte stöds av din telefon. MMS-meddelanden skickas vanligtvis som .3gpp- eller .mp4-filer. Om din telefon inte stöder dessa filformat kan du inte öppna MMS-meddelandet. För att åtgärda detta måste du ladda ner en app från en tredje part som kan öppna MMS-meddelanden.
Slutligen kan det finnas ett problem med telefonens MMS-inställningar. Om telefonen inte är korrekt konfigurerad kan den inte ansluta till din operatörs MMS-servrar. För att åtgärda detta måste du gå in i telefonens inställningar och justera MMS-inställningarna.

Varför kan jag inte öppna mms på Samsung?

Det finns flera anledningar till att du inte kan öppna MMS på din Samsung-telefon. Här är några av de vanligaste orsakerna:
1. Din telefon är inte ansluten till internet. För att kunna skicka och ta emot MMS måste telefonen vara ansluten till internet. Kontrollera att du har en dataanslutning genom att kontrollera telefonens signalstrimmor.
2. Telefonens MMS-inställningar är inte konfigurerade på rätt sätt. Varje mobiloperatör har olika MMS-inställningar. Kontrollera att du har angett rätt MMS-inställningar för din operatör.
3. Din telefon har inte rätt MMS-app. Vissa Samsung-telefoner har en förinstallerad MMS-app, medan andra inte har det. Om din telefon inte har någon MMS-app kan du ladda ner en från Google Play Store.
4. Det finns ett problem med din mobiloperatörs MMS-server. Om du fortfarande inte kan skicka eller ta emot MMS efter att ha kontrollerat telefonens inställningar och laddat ner en MMS-app kan problemet bero på din mobiloperatörs MMS-server. Kontakta din operatör för att få hjälp med att lösa problemet.

By Lilah Pagoria

Varför kan jag inte öppna Word dokument på Mac? :: Hur fungerar trafik i Google Maps?
Användbara länkar