Hem > V > Vad Är Biblio?

Vad är biblio?

I appen Biblio kan du låna både e-böcker och e-ljudböcker.

Du loggar in i appen med lånekortsnummer eller personnummer och PIN-kod. Du kan välja mellan att läsa och lyssna strömmande eller att ladda ner böcker som finns tillgängliga offline.

Läs mer

Vad händer om man tappar bort en lånad bok?

Försvunna eller skadade böcker

Du måste ersätta lån som har blivit förstörda eller förlorade, exakt ersättningsbelopp beror på typ av media. Om du har över 99 kronor i skuld till biblioteket spärras ditt bibliotekskort. Då kan du inte längre låna till exempel böcker eller använda datorerna på biblioteken.
Hur länge får man låna en bok på Kungliga biblioteket? Lånetiden för hemlån är 30 dagar.

Dessutom, hur många gånger kan man låna om en bok?

Lånetiden är normalt fyra veckor, men det finns undantag. Du kan låna om två gånger, men det finns undantag. Om det är fler än en person i kö på en bok är lånetiden två veckor. Varför går det inte att låna böcker på Biblio? Om du får felmeddelandet "Lånet kunde inte genomföras" när du försöker låna en e-ljudbok i Biblio, så går du in på vår webbsida v8biblioteken.se och söker där på titeln och dess författare. Finns titeln inte tillgänglig som medietyp E-ljudbok så kan den inte heller lånas i Biblio.

Dessutom, var kan man ladda ner böcker gratis?

12 webbplatser för att ladda ner valfri bok gratis PDF som Library Genesis

  1. Google. Genom att tillhandahålla de mest omfattande online-resurserna är Google den största sökmotorn på jorden.
  2. Free-Ebooks.net.
  3. Internet Archive Books.
  4. Bookboon.
  5. PDF Drive.
  6. Manybooks.
  7. PDF Search Engine.
  8. BookFi.
Vad är det för skillnad på e-bok och ljudbok? En e-bok är i princip som en filmad pappersbok. Du kan läsa sida för sida och bläddra fram och tillbaka om du vill. Du läser alltså en e-bok, och en ljudbok lyssnar du på. En röst har läst in precis det som står som text i fysisk form, och det är den rösten som hörs i en ljudbok.

Kan inte öppna e-bok?

Lösning: Kontrollera att du har laddat ner rätt app för att läsa e-böcker. Bluefire Reader om du har Ipad eller Iphone, Aldiko Book Beader eller Bluefire Reader om du har Android (Samsung, HTC eller liknande). Kontrollera att du har auktoriserat appen med ditt Adobe-ID. Det syns under Info eller Om i appen. Hur lämnar man tillbaka en e-bok?

Det beror på var du köpte e-boken och vilket format den har. Amazon Kindle-böcker kan returneras genom att gå in på ditt Amazon-konto online och välja alternativet "Return for refund" (återlämna för återbetalning) bredvid bokens titel i listan "Content and Devices" (innehåll och enheter). För andra återförsäljare måste du kontrollera deras individuella returrätt. Vissa e-böcker kan också returneras via ditt bibliotek om du lånat dem elektroniskt.

Hur laddar man ner epub?

För att ladda ner en epub-fil behöver du ett program som kan öppna och läsa epub-filer. Det finns många sådana program tillgängliga, både som gratis och betalda versioner. När du har laddat ner och installerat ett sådant program kan du helt enkelt dubbelklicka på epub-filen för att öppna den.

By Aylward

Är det farligt att ha mobilen i fickan? :: Hur länge innan man måste hämta ut paket?
Användbara länkar