Hem > N > När Gäller Inte Transportförsäkringen?

När gäller inte Transportförsäkringen?

Du saknar täckning utan transportförsäkring

När du köper transport genom en speditör, transportföretag eller kurir, så har du ingen täckning ifall något skulle hända med ditt gods under transporten, såvida du inte har en separat transportförsäkring.

Läs mer

Vad är en transportförsäkring?

Vad är en transportförsäkring

En transportförsäkring ersätter skador som inträffar när ni fraktar varor med eget fordon eller om ni har anlitat en transportör. Med en transportförsäkring får ni full ersättning vid en skada och slipper ta hand om det praktiska – oavsett vem som är ansvarig för skadan.
Vad är fraktförsäkring? försäkring av fartyg eller av gods. För fraktförsäkringen gäller liksom för andra försäkringar först att avgöra vad man vill försäkra, med andra ord vad som skall utgöra försäkringsobjektet.

Med detta i åtanke, varför varuförsäkring?

Varuförsäkringen ger ett ekonomiskt skydd ifall gods skadas under transport, lastning och lossning. I samband med skada kan det vara komplicerat och tidskrävande att utreda vem som är ansvarig, särskilt i de fall det är flera parter inblandade. Vad är Transportansvarsförsäkring? Transportansvarsförsäkring är ett försäkringsskydd för transportör och speditör som hanterar eller fraktar gods för annans räkning. Dessa har också ansvar för att godset inte skadas eller kommer bort.

Följaktligen, för vad gäller alltrans 2007?

Dessa ansvarsbestämmelser gäller för godsbefordran med fordon på väg, dels inom Sverige (inrikes transport), dels vid internationell transport samt annan hantering av gods med utnyttjande av fordon. På motsvarande sätt, vilka försäkringar ingår i transport? Den innefattar egendomsskydd, ansvarsförsäkring, rättsskydd, överfallsskydd, reseskydd, flyttskydd med mera.

Vad är en ansvarsförsäkring företag?

Företagsförsäkringen kan omfatta bland annat egendomsförsäkring, ansvarsförsäkring som ersätter vad du kan bli skyldig i skadestånd om någon blir skadad av dina produkter eller tjänster, rättsskyddsförsäkring som täcker advokatkostnader och avbrottsförsäkring som ger ersättning för uteblivna intäkter vid driftstopp. Och därefter, vad är ersättningen om godset försvinner?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga eftersom ersättningen för förlorade varor varierar beroende på avtalet mellan köparen och säljaren. Generellt sett får köparen ersättning för kostnaden för varorna plus eventuella frakt- och hanteringsavgifter. Säljaren kan också vara skadeståndsskyldig om förlusten av varorna leder till att köparen lider en ekonomisk förlust.

Måste man ha försäkring på hästtransport?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det beror på ett antal faktorer, bland annat hästens värde, avståndet och den jurisdiktion inom vilken du transporterar din häst. I allmänhet är det dock tillrådligt att köpa en försäkring för hästtransporter, eftersom den kan ge ett ekonomiskt skydd i händelse av en olycka, skada eller annan oförutsedd händelse.

By Colman Adhami

Vad är en varuförsäkring? :: Hur länge håller toner laserskrivare?
Användbara länkar