Hem > N > När Används Eps-Betong?

När används EPS-betong?

EPS-Betong används överallt där en lätt och isole- rande uppfyllnad önskas. Produkten passar utmärkt vid till exempel renovering av vindsbjälklag, badrum och utgrävda källare.

Läs mer

När kan man gå på EPS?

Avjämning/slipsats kan därför läggas omgående om golvytan inte behöver beträdas eller efter ca 12 timmar om golvytan måste beträdas och skall vara lagd inom 3 dygn. Dessutom, när kan man flytspackla på eps? EPS cementen ska beläggas med avjämningmassa inom 3 dagar eller täckas med plast tills beläggning med avjämningsmassa sker. Lägg ut armeringsnätet på EPS cementen med 100 mm instick. Kapa armeringstänger vid behov i skarvarna så att näten kan mötas i samma plan. Applicera minst 20 mm golvavjämningsmassa.

Måste man armera EPS?

Har du begränsat med utrymme så är eps cement inte optimalt då u värdet är ofördelaktigt högt. Eps cement är ett material som är relativt sprött och används inte i bärande konstruktioner. Därför så är armeringen mer för att förhindra sprickor i såfall. Hur mycket EPS behöver jag? Vid läggning på mark rekommenderas dock tjockleken för EC350-M vara minst 150 mm för att god värmeisolering ska uppnås. Någon övre gräns för hur tjockt produkten kan läggas finns inte och tjockleken kan tillåtas variera för att ta upp ojämnheter och nivåskillnader i underlaget.

Är EPS betong kapillärbrytande?

Tack vare att EPS-cellplast är kapillärbrytande behöver det material som används som dränerande skikt inte vara tvättat. Vid grundisolering med EPS-cellplast är kraven på underlaget mindre. Därmed, hur gjuter man med eps? Plastfolie läggs ut över hela golvytan och viks upp mot väggar, rörgenomföringar och andra anslutningspunkter. Se till att inga luftfickor kan uppstå under plastfolien. Vid gjutning direkt på mark bör skiktet av EPS-betong vara minst 150 mm.

Följaktligen, kan man flytspackla på cellplast?

I ditt fall finns det ett system som kallas flytande golv. Detta system finns som spårad cellplast i olika tjocklekar (t ex 18 mm, 30 mm, 50 mm, 70 mm) i dessa spår ligger fördelningsplåtar i aluminium. Ovanpå detta systemet kan du flytspackla och lägga klinkers. Thermotech är ett system som är byggt för detta. På motsvarande sätt, hur blandar man eps betong?

EPS-betong är en typ av betong där EPS-pärlor (expanderad polystyren) används som ett lättviktsaggregat. För att blanda EPS-betong behöver du: Du behöver: Portlandcement, EPS-kulor, sand, vatten och en betongblandare.
1. Börja med att blanda Portlandcementet och sanden tillsammans i betongblandaren.
2. Tillsätt EPS-pärlorna och blanda i 1-2 minuter för att fördela dem jämnt.
3. Tillsätt långsamt vatten tills betongen når önskad konsistens. Blanda i ytterligare 3-5 minuter.
4. Häll EPS-betongen i din form och låt den stelna.

Folk frågar också hur tjockt kan man flytspackla?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det beror på vilken produkt du använder och vilken tillämpning du vill ha. Generellt sett kan dock de flesta spackelprodukter appliceras i tjocklekar som sträcker sig från ett tunt lager till ett tjockt lager. Det är alltid bäst att konsultera produktens anvisningar eller tala med en fackman innan man påbörjar ett projekt.

By Dwayne

Var sparas OneNote? :: Hur fungerar värmespridning?
Användbara länkar