Hem > V > Vad Betyder Ordet Sigma?

Vad betyder ordet sigma?

Sigma kan syfta på: Σ – versal bokstav i det grekiska alfabetet, se sigma. σ – gemen bokstav i det grekiska alfabetet, se sigma. Σ – en symbol inom matematik, se summatecken.

Läs mer

Vad kommer före sigma?

BokstavNamn
Traditionellt namnGrekiska
Ρ ρRhoρω
Σ σSigmaσίγμα
ς(avslutande sigma)
Man kan också fråga vad är sigma fysik? Sigma använder

Symbolen σ används för att representera standardavvikelsen eller standardavvikelsen. Detta är ett mått som ger information om den genomsnittliga spridningen av en variabel. Standardavvikelsen är alltid större än eller lika med noll.

Vad betyder Försmå?

Betydelse: Akta något allt for ringa att förtjena emottagas eller antagas; äfven anse något under sin värdighet. Vad är viskös? Friktion mellan fasta föremål kallas ofta torr friktion, medan friktionskrafter mellan vätskor eller gaser kallas viskös friktion.

Med detta i åtanke, vad betyder sigma tecken?

Den grekiska bokstaven stora sigma (Σ) används som ett kompakt sätt att skriva summor, och kallas då för summatecken. Termerna som summeras har index och bildar en talföljd. Under summatecknet skriver man det tal som är första index och ovanför skriver man det sista. Vad kommer efter Omega?

Grekiska alfabetet
Enhetsalfabetet
Λ λ LambdaΨ ψ Psi
Μ μ MyΩ ω Omega
Extra tecken i äldre alfabet¹

Med detta i åtanke, var dotter till mnemosyne?

Hos Homeros anropas en eller flera muser utan namn och sägs vara Zeus döttrar. Hos Hesiodos nämns de som döttrar till Zeus och Mnemosyne, minnets gudinna, samt är till antalet nio med individuella namn. Vad gör Sigma Technology?

Sigma Technology är en global leverantör av produktinformation och mjukvarulösningar. Vi hjälper våra kunder att öka sin konkurrenskraft genom att förse dem med korrekt, aktuell och kostnadseffektiv produktinformation. Vi erbjuder ett brett utbud av mjukvarulösningar som gör det möjligt för våra kunder att effektivisera sina produktutvecklings- och förvaltningsprocesser. Våra mjukvarulösningar används av några av världens ledande tillverkare av konsumentelektronik, datorer och andra produkter.

Vad är fysionomi?

Fysiognomi är en metod för att fastställa en persons karaktär eller personlighet utifrån det yttre utseendet, särskilt ansiktsformen. Ordet fysiognomi kommer från de grekiska orden φύσις (physis, "natur") och γνῶμα (gnōma, "bedömning"), och betyder bokstavligen "bedömning av naturen". Den kallas ibland också antroposkopi, från de grekiska orden ἄνθρωπος (anthrōpos, "människa") och σκοπέω (skopéō, "titta på").

By Joelynn Sehrt

Vad betyder skala 1 15 000? :: Vad vill du göra med befintliga kontakter som finns på iPhone?
Användbara länkar