Hem > K > Kan Jag Se Om Någon Har Googlat Mig?

Kan jag se om någon har googlat mig?

Den nya svenska sajten Googlad.nu ger dig svaret. Gör en sökning på ditt eget namn så får du se hur många gånger någon har sökt på det under den senaste månaden. Du får förstås även se sökresultatet. Tjänsten är gratis och kräver ingen registrering.

Läs mer

Vad har folk sökt på Google?

Utöver corona

  • Årets mest populära sökningar. 1) Coronavirus. 2) USA-valet.
  • Nyheter och händelser. 1) Coronavirus. 2) USA-valet.
  • Sport. 1) Handbolls-EM. 2) Serie A.
  • Bortgångar. 1) Adam Alsing.
  • Underhållning. 1) Kärlek och Anarki.
  • Recept. 1) Handsprit.
  • Vad? 1) Vad betyder simp?
  • Varför? 1) Varför firar vi Sveriges nationaldag?
Vem är mest Googlad? Totalt, oberoende av kategori, hamnade fotbolls-EM 2021 högst på listan över årets trendande sökord, följt av Einár och Squid Game. – Förra gången som vi såg sport toppa årets lista var i samband med herrarnas fotbolls-VM 2018, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige, till TV4.

Hur länge sparar Google sökningar?

Har man inte ett Google-konto är problematiken inte särskilt relevant. Den som stänger av webbhistoriken får sin data anonymiserad efter 18 månader, men den kan fortfarande sparas och användas internt av Google. Under torsdagen träder ett nytt användaravtal mellan Google och dess hundratals miljoner användare i kraft. Vad finns om mig på nätet? Google samlar in enorma mängder information om dig. Allt från vad du söker efter på nätet till var du befinner dig fysiskt. Men Google har även verktyg som låter dig radera informationen. Det är näst intill omöjligt att använda internet utan att nyttja en eller flera av Googles tjänster.

På motsvarande sätt, hur tar man bort sökresultat på google?

Om du vill begära borttagning av personliga uppgifter från en annan produkt från Google ska du skicka in en begäran via den produktens formulär, som finns på sidan Ta bort innehåll från Google. Hur många googlar per dag? Fakta Google 2020:

97% av alla sökningar i Sverige görs via Google. 4 av 10 pensionärer googlar dagligen. 6 av 10 personer googlar dagligen. Varje dag görs det 55 miljoner googlingar bara i Sverige, ca 5,5 googlingar per person i snitt per dag.

Och en annan fråga, hur många använder google 2021?

98 till 99 procent av 16–65-åringarna använder Google. Det dagliga användandet är störst hos 16–25-åringar med 74 procent. Lägst dagligt användande finns hos de som är 76 år och äldre (33 %). Men även hos dem använder 86 procent Google. Man kan också fråga vad är mest googlat 2022?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det är omöjligt att veta vad folk kommer att söka efter på Google år 2022. Några tänkbara kandidater till de mest populära sökorden skulle dock kunna vara:
- Skvaller om kändisar
- Skandaler om politiker
- De senaste modetrenderna
- Film- och TV-spoilers
- Sportresultat och höjdpunkter
- Väderprognoser
- Vägbeskrivningar och kartor
- Nyhetsartiklar.

Vad är det mest googlade 2020?

Det här är en svår fråga att besvara slutgiltigt eftersom Google inte lämnar ut detaljerade uppgifter om vad folk har sökt efter på sin plattform. Vissa analytiker har dock försökt sammanställa uppgifter från olika källor för att skapa uppskattningar. Enligt en uppskattning var de mest googlade termerna i USA år 2020 följande:
1. coronavirus
2. val
3. Kobe Bryant
4. väder
5. Zoom
Denna lista är sannolikt annorlunda i andra delar av världen, eftersom sökningarna i hög grad påverkas av aktuella händelser och trender. I Kina t.ex. tros de mest googlade termerna vara:
1. coronavirus
2. WeChat
3. AliExpress
4. Taobao
5. Tmall
Dessa resultat visar hur viktigt det är att förstå det sammanhang i vilket en sökning görs när man försöker fastställa de mest populära termerna.

By Zebedee

Vad är det mest googlade 2019? :: Vad innebär mästare?
Användbara länkar