Hem > V > Vad Är En Akademisk Referens?

Vad är en akademisk referens?

Ange referens

Huvudsaken är att det klart och tydligt framgår vad i texten som är hämtat från dina källor och vad som är dina egna resonemang eller resultat. Referenser ska både sättas ut i den löpande texten i form av källhänvisningar och finnas i en referenslista i slutet av texten.

Läs mer

Och en annan fråga, hur skriver man en boktitel i löpande text?

En aktuell boktitel just nu är Alexandra Coelho Ahndorils Birgitta och Katarina. En sådan titel kan utan markering utöver versaler bli svår att känna igen i löpande text, eftersom namn alltid skrivs med inledande stor bokstav. En bra lösning är då att kursivera titeln: Birgitta och Katarina. Hur skriver man källförteckning i en text? Det som ska vara med i källförteckningen är bokens författare, tryckår, titel på boken samt förlag och förlagsort . Det är bra om man kursiverar titeln så att det syns tydligt. Exempel: Mankell, Henning, (2002), Innan frosten, Leopard förlag, Stockholm.

På motsvarande sätt, hur skriver man harvard?

I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten. Man kan också fråga var ska fotnoten placeras? Fotnoter skrivs längst ner på textsidan, vid sidans sidfot. Normalt används siffror i löpande ordning satta i exponentläge som nottecken, men ibland förekommer också, främst då nottecknet kan misstas för exponent som i potensform, andra tecken. Oftast används noterna för att ange en källhänvisning.

Med tanke på detta, Är källor och referenser samma sak?

I båda fallen ska du visa vilken källa du har hämtat informationen ifrån genom att ge en källhänvisning (ofta kallad referens) i direkt anslutning till referatet eller citatet i din text. Alla källor du använder ska även återfinnas i en litteraturlista i slutet av ditt dokument. Därefter, kan man referera till ett examensarbete? Om ett arbete givits ut i någon rapportserie kan man naturligtvis däremot referera till den som rapport, även om arbetet utgör en utbildningsuppgift. För utbildningsrapporter vid vår egen institution får beteckningarna "Uppsats" och "Examensarbete" inte användas för arbeten under 60-poängsnivå (motsvarande).

Hur refererar man till en artikel på en hemsida?

Artikel på en nyhetssajt

(Mannberg, 2020). Ange webbplatsens (organisationens) namn, i det här fallet SVT Nyheter. I de fall organisationen också är upphovsman behöver du inte ange webbplatsen (se Organsation som författare ovan).
Hur refererar man till en artikel på nätet?

Om du vill hänvisa till en artikel på nätet måste du ange författarens namn, artikelns titel, webbplatsens namn, datumet då du besökte webbplatsen och webbadressen. Till exempel:
John Smith, "How to Reference an Article Online", ReferenceThis.com, 1 januari 2020, https://www.referencethis.com/write/how-to-reference-an-article-online.

Med detta i åtanke, hur refererar man till en hemsida oxford?

När du hänvisar till en webbplats från Oxford bör du ange URL och datum för åtkomst. Till exempel:
https://www.oxfordreference.com (Tillträde: 15 januari 2020)

By Berne

Vad som menas med kognitiva förmågor? :: Vad gör Public Relations?
Användbara länkar