Hem > V > Vad Är Relationsbyggande?

Vad är relationsbyggande?

Centralt för ett företags utveckling är förmågan att attrahera nya kontakter och bygga relationer med kunder och prospects. I en ny digital värld finns stora möjligheter att effektivisera marknadsbearbetningen med ny teknik.

Läs mer

Vad är KPI för 2021?

Inflationstakten enligt KPIF (Konsumentprisindex med fast ränta), det vill säga förändringen från samma månad föregående år, var 3,1 procent i oktober 2021. Det är en uppgång från september då inflationstakten var 2,8 procent. Månadsförändringen från september till oktober var 0,2 procent. Med tanke på detta, vad använder man kpi till? Key Performance Indicators (KPI) är ett mätbart värde som under en avgränsad tidsperiod visar hur effektivt ett företag är på att nå prioriterade mål. Genom att implementera och följa upp "rätt" KPI:er är det enklare att se om verksamhetens utveckling styrs i önskad riktning.

Hur tar man fram KPI?

KPI

En bra KPI är:

  1. Relevant = mäter mot det mål vi ska uppnå.
  2. Lätt att förstå = så att man förstår hur man kan bidra.
  3. Balanserat = fungerar både på lång och kort sikt.
Vad är bra avkastning på fastigheter? Det är inte ovanligt att renodlade kontorsfastigheter, logistikfastigheter samt samhällsfastigheter kan ge en direktavkastning (eller "yield" som det ofta kallas) på 8 – 10 % medan hyresbostadsfastigheter normalt sett ger en direktavkastning på 4 – 6 %.

Med tanke på detta, Är avkastning samma som vinst?

Avkastning är ett lönsamhetsmått som visar hur stor vinst du gjort på en investering. Om du köper en tillgång, som en aktiepost, för 10 000 kronor och säljer den för 15 000 har du fått en avkastning på 50%. Säljer du en tillgång och gör en förlust talar man om negativ avkastning. Vad är en bra avkastning? Det är vanligt att räkna med en förväntad avkastning på 7 procent1. Men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du räknar med en avkastning på 5 procent.

Och därefter, hur fungerar avkastning?

Avkastning är kortfattat det du tjänar på en investering. Om du förlorar pengar på en investering brukar man prata om en negativ avkastning. Detta kan man jämföra med ordet ränta som många känner till. När vi sparar pengar på sparkonto så får vi en ränta och när vi handlar aktier så får vi en avkastning. Vad betyder Roic?

ROIC står för avkastning på investerat kapital. Det är ett finansiellt nyckeltal som mäter ett företags lönsamhet i förhållande till det kapital som investerats i företaget. Ju högre ROIC är, desto mer lönsamt är företaget.

Och därefter, Är avkastning en ränta?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det beror på individuella omständigheter. Generellt sett är dock avkastning på investeringar (ROI) den procentuella vinst som en investerare tjänar på sin ursprungliga investering. Denna vinst kan komma i form av ränta, utdelning eller kapitalvinster. Så även om avkastning inte alltid är en ränta kan det vara en källa till avkastning på investeringar.

By Brosy

Vad betyder vaga? :: Vad kan man bli om man går LBS?
Användbara länkar