Hem > H > Hur Vet Jag Om Jag Blir Spårad?

Hur vet jag om jag blir spårad?

Så spåras du med mobilen

Men med mobil telefoni, internet i telefonen och geografiska tjänster följer också möjligheter för andra att kartlägga hur du rör dig, var du sover, vilken skola dina barn går på och vilka du träffar.

Läs mer

Kan man bli spårad via mobilen?

Idag är det ganska enkelt att spåra en mobiltelefon. Det finns ett par olika sätt att bli spårad på, vilket vi ska gå in mer på djupet på i denna artikel. Det finns totalt fem olika sätt att spåra en mobiltelefon. Man kan spåra via GPS, IP-adress, mobilnät och accesspunkter för wifi och via Bluetooth Beacons. Hur vet jag om någon spionerar på min Iphone? Det absolut bästa sättet att hitta spionprogram i mobilen eller datorn är genom att installera ett antivirusprogram som enkelt kan genomsöka din dator eller enhet efter eventuell programvara som kan vara där för att spionera på dig.

Med tanke på detta, kan någon annan se vad jag gör på mobilen?

För både Iphone, Windows Phone och Android finns det olika antivirusappar att hämta hem för att skydda telefonen från virus och skadlig kod. Enligt Tobias Norrbom är Android-plattformen mer öppen för spionverktyg och skadlig kod än vad IOS-plattformen är. Kan någon annan läsa mina sms? Om någon trafik för sms eller datauppkoppling senare ändå syns på räkningen finns det sannolikt ett dolt spionprogram som skickat information om inkomna samtal och sms. För att ta bort spionprogrammet behövs ett antivirusprogram. Antivirusprogrammet kan också användas för att hitta spionprogram på mobilen.

På motsvarande sätt, hur vet man att polisen avlyssnar?

I ett års tid har polisen och säkerhetspolisen haft möjlighet att avläsa vad som sker på teknisk utrustning såsom telefoner, ett verktyg som kallas för hemlig dataavläsning. Hur fungerar Spionapp? Slå på telefonens mikrofon och spela in omgivningen. Spionera på alla foton och videor på måltelefonen och aktivera telefonens kamera för att ta foton eller videor på distans. Du får tillgång till kontakter, kalender, e-post och installera appar.

Hur avlyssnar man någons mobil?

Ett spionprogram installerat på din telefon kan göra att någon lyssnar på alla dina samtal och läser alla dina SMS. På Internet finns många sajter, som säljer spionprogram. Det räcker med att skriva in "spyphone" på Google för att förvissa sig om den saken. Vissa av programmen är ganska rudimentära. Hur vet jag om min telefon är hackad?

Om du tror att din telefon har hackats finns det några saker du kan leta efter. Först och främst ska du kontrollera om det finns någon ovanlig eller misstänkt aktivitet på din telefon. Det kan handla om saker som nya appar som du inte har installerat, ändringar i dina inställningar eller konstiga textmeddelanden eller samtal.
Du kan också köra en säkerhetssökning på telefonen för att leta efter eventuell skadlig programvara. Och om du fortfarande är osäker kan du fabriksåterställa telefonen för att ta bort all misstänkt programvara och börja om på nytt.

Hur gör man en återställning på iPhone?

Det finns två sätt att återställa din iPhone: en mjuk återställning och en hård återställning.
En mjuk återställning innebär helt enkelt att du stänger av din iPhone och sätter på den igen. Detta kan vara till hjälp om din iPhone är frusen eller inte reagerar. Om du vill göra en mjuk återställning trycker du på och håller in Sleep/Wake-knappen (som finns på toppen av din iPhone) tills det röda reglaget "Power Off" (avstängning) visas. Skjut reglaget till höger för att stänga av din iPhone. När din iPhone är avstängd trycker du på och håller in Sleep/Wake-knappen igen tills Apple-logotypen visas.
En hård återställning är en mer drastisk åtgärd och bör endast användas om en mjuk återställning inte löser problemet. En hård återställning raderar alla data på din iPhone, så se till att säkerhetskopiera dina viktiga filer innan du gör det. Om du vill göra en hård återställning trycker du på och håller in Sleep/Wake-knappen och hemknappen samtidigt. Håll båda knapparna intryckta tills skärmen blir tom och Apple-logotypen visas.

By Hinda Pesenti

Vad är Finder Samsung? :: Kan inte öppna appar på Samsung?
Användbara länkar