Hem > V > Vad Menas Med Ett Företags Kärnkompetens?

Vad menas med ett företags kärnkompetens?

Kärnkompetens (eng. core competence) avser ett företags unika kompetens som ger ett stort kundvärde hos slutprodukten. Kärnkompetensen är en viktig källa till företags konkurrenskraft. Att arbeta strategiskt med försörjningen av sådan kompetens är avgörande för alla företag och organisationer.

Läs mer

Vilka tre grupper av resurser köper ett företag?

Vilka tre grupper av resurser köper ett företag? Varor, tjänster och investeringar. Hur fungerar vertikala vindkraftverk? Ett vertikalt vindkraftverk kan liknas vid ett segelflygplan. Precis som ett segelflygplan behöver en viss hastighet för att kunna lyfta behöver ett vertikalt vindkraftverk uppnå ett visst varvtal för att komma upp i en tillräckligt hög verkningsgrad för att driva generatorn.

Man kan också fråga Är lodräta?

Ordet lodrät är en synonym till stående och upprätt och kan bland annat beskrivas som "som bildar en rät vinkel med marken, vertikal". Ordet är motsatsen till vågrät. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lodrät samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket. Med hänsyn till detta, vad innebär begreppen segregation? "Segregation betyder att olika befolkningsgrupper är systematiskt fördelade i rummet vad gäller bostäder (bostadssegregation eller boendesegregation), arbetsplatser, skolor med mera, efter grupp- skiljande egenskaper som till exempel ålder, hushållstyp, samhälls- klass eller etnisk tillhörighet." (Westin, 1999, sid.

Vad menas med integration?

Ordet integration används på lite olika sätt av olika människor och organisationer, men de flesta är överens om att det i grund och botten handlar om att människor som flyttar till Sverige blir en del av det svenska samhället. Det kan gälla saker som att hitta ett jobb, gå i skolan, lära sig svenska och få vänner. Följaktligen, vad menas med segregering? Segregation innebär att människor lever och verkar separerade från varandra. Det kan handla om en uppdelning utifrån socioekonomisk status, etnicitet eller demografi (till exempel ålder eller kön).

Har en vertikal linje ett k värde?

Vi ska börja med att räkna ut linjens lutning, det vill säga k-värdet. Genom att ta två punkter och beräkna skillnaden i y-led mellan dessa och dividera med skillnaden i x-led mellan punkterna, så får vi k-värdet - hur mycket linjen lutar. Med hänsyn till detta, vad är vågräta linjer?

En horisontell linje är en linje som går från vänster till höger över en sida eller skärm. Horisontella linjer används ofta för att skapa en känsla av stabilitet eller lugn, eftersom de är jämnt fördelade och jämnt balanserade.

Hur vet man om två linjer är vinkelräta?

Det finns några sätt att avgöra om två linjer är vinkelräta. Ett sätt är att använda lutningsformeln, som säger att produkten av lutningarna på två vinkelräta linjer är lika med -1. Ett annat sätt är att dra en linje som förbinder de två linjerna i fråga och kontrollera om den vinkel som skapas är 90 grader.

By Marsha

Vad är motsatsen till horisontell? :: Vart kommer pashtuner ifrån?
Användbara länkar