Hem > V > Vad Betyder Wiki På Svenska?

Vad betyder wiki på svenska?

SubstantivRedigera

Etymologi: Av hawaiiska wikiwiki (”snabbt”). Grammatik: Wiki är ett ord som inte gärna böjs i plural utan istället om möjligt bör skrivas om, exempelvis till "wikiwebbplatser".

Läs mer

Med tanke på detta, vad är wikipedia för typ av källa?

Wikipedia är ett uppslagsverk. Allt innehåll i artiklarna kräver verifierbarhet genom att man anger källor för innehållet. Wikipedia tar inte ställning. Artiklar inte ska förespråka något enskilt perspektiv. Vad är syftet med Wikipedia? Syftet med Wikipedia är att bygga ett trovärdigt uppslagsverk, och det mesta annat är underordnat detta mål. På svenskspråkiga Wikipedia har man genom åren varit jämförelsevis restriktiv med att blockera användare av andra skäl än ren, medveten vandalism.

Vem är det som skriver på Wikipedia?

Wikipedia är en fri encyklopedi, ett uppslagsverk med öppet innehåll. Det innebär att artiklarna i Wikipedia skrivs av människor som du själv, världen över och dygnet runt. Vem som helst kan läsa, redigera och lägga till artiklar. Dessutom, hur många år är sverige?

Sverige

Konungariket Sverige
-februari 2022 års uppskattning10 462 498 (88:e)
-Befolkningstäthet23,4 inv./km² (158:e)
BNP (PPP)2019 års beräkning

Vad beskriver ett syfte?

Ett syfte beskriver varför man utför en viss handling. Vad som är motivet, varför man behöver ha ett visst möte, vad som är nyttan med en utbildning, varför konferensen ska genomföras. Ett syfte beskrivs ofta som något övergripande, en inriktning och är inte alltid mätbart. Ett mål ska alltid vara konkret. Och en annan fråga, vad är det för skillnad på mål och syfte? Ett mål är mer konkret än ett syfte. Medan syftet ofta inte är mätbart ska ett mål vara det, så att det ska gå fastställa om målet har uppnåtts. Mål ska också vara tidsbundna, av samma anledning. De huvudsakliga målen för området som undersökningen avser ska specificeras, det kan t.

Vilket är syftet?

Ett syfte är nyttan eller avsikten med en planerad handling. Det kan vara svårt att skilja mellan vad som är ett syfte och vad som är ett mål. Ett syfte beskriver varför man utför en viss handling, vad som är motivet för handlingen, varför man behöver lösa ett problem och vad som är nyttan med en viss lösning. Och en annan fråga, vem är jimmy wales och larry sanger?

Jimmy Wales och Larry Sanger är medgrundare av Wikipedia. Wales är grundare och VD för Wikimedia Foundation, som driver Wikipedia, och Sanger är informationschef för stiftelsen.

Vem granskar Wikipedia?

Svaret på denna fråga är att Wikipedia granskas av en grupp frivilliga redaktörer. Dessa redaktörer arbetar för att se till att artiklarna på Wikipedia är korrekta och uppdaterade. De arbetar också med att lösa eventuella tvister som kan uppstå mellan användare.

By Selima

Kan alla redigera Wikipedia? :: Vad är Kontoklass 4?
Användbara länkar