Hem > V > Vad Betyder Eran På Svenska?

Vad betyder eran på svenska?

ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.

Läs mer

Man kan också fråga Är guten en?

Gute – en invånare på Gotland, se Gutar. Gute (mytologi) – en mytologisk gestalt som var en av de första invånarna på Gotland. Därmed, vad är utan? Ordet utan är en synonym till förutom och inte med och kan bland annat beskrivas som "på utsidan". Ordet används i uttrycket "(känner någon) utan och innan" som betyder "(känner någon) fullständigt".

Vad är en svacka?

Ordet svacka är en synonym till sänka och tillfällig nedgång och kan bland annat beskrivas som "sänka i marken, fördjupning". Ordet är motsatsen till ås. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svacka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket. Är eran ett ord? Det rätta svaret är att objektsformen av ni stavas er och inte eran. Eran är talspråk.

Är Guten korsord?

Synonymer till gute

  • gotlänning.
  • Användarnas bidrag. öbo, öbor.
Har en Jamare? " Att ta sig en jamare " innebär att dricka ett glas jamaicarom. Uttrycket att ta sig en jamare innebär att dricka ett glas jamaicarom. Även " mirre", " murre" och " måns" förekommer ibland, och " jamare" som även är smeknamn på en mås och en populär benämning på en snaps ofta innehållande Jamaicarom.

Vad kallas en pojke på Gotland?

På fastlandet kan han heta gossen, grabben, ynglingen, killen, snubben, parveln, kisen, pysen, spolingen... På Gotland heter han sårken. Någon enstaka gång kan han bli kallad päplinggen eller böitinggen, men mycket sällan är det annat än sårken. Vad menas med kryssa?

När de flesta människor talar om fästingar menar de små insekter som kan fästa sig på huden och dricka blod. Dessa insekter är också kända som blodsugande insekter eller hematofager. Termen "fästing" kan dock också hänvisa till en tidsenhet. I vissa fall är en "tick" den minsta tidsenhet som kan mätas.

På motsvarande sätt, kan man föreställa sig?

Nej, det kan jag inte tänka mig.

By Dacie Arthur

Hur många ord på 5 minuter? :: Hur använder man Bokus play?
Användbara länkar