Hem > H > Hur Många Reserver Kommer In Efter Första Urvalet?

Hur många reserver kommer in efter första urvalet?

Vill man veta varför en viss utbildning har tagit in "si och så2 många reserver eller inte alls tagit in några reserver, då är det bäst att fråga respektive lärosäte eftersom det är de som sätter antagningstalen och det är de som bestämmer hur många överintag man eventuellt tar in i första urval.

Läs mer

Vad är HPGR?

Högskolepoäng (urvalsgrupperna HPGR och HPAV)

När du söker utbildning på grundnivå räknas högst 165 högskolepoäng (HPGR). Vid ansökan till utbildning på avancerad nivå räknas högst 285 högskolepoäng (HPAV).
Hur många Reservplatser kan man tacka ja till? På antagningens hemsida kan man läsa att man kan stå i reserv till högst 210 poäng. ("Om jag är reserv till allting, hur mycket kan jag då tacka ja till? Svar: Du kan tacka ja till att stå kvar som reserv till max 210 hp.

Därmed, kan man tacka ja till fler utbildningar?

Du ska aldrig tacka ja till utbildningar som ligger högre upp än den utbildning du helst vill gå. Här följer tre exempel på hur du ska svara beroende på hur du har prioriterat och vilket av dina val du vill bli antagen till. Vad händer om man blir reserv? Om det finns en plats kvar när vi erbjudit alla reserver i urvalsgruppen en plats, kommer vi att erbjuda platsen till en reserv i en annan urvalsgrupp. Detta betyder att man kan vara reserv 1 men ändå ha små chanser att erbjudas plats, om det inte kommer in några återbud i den urvalsgruppen.

Hur många reserver brukar antas?

Det varierar väldigt mycket mellan olika skolor hur många reserver som kan tas in så det är svårt att svara på. Att vara reserv innebär att du kan bli antagen om någon tackar nej till sin plats. För dig innebär det att 10 personer måste tacka nej för att du ska komma in. Följaktligen, när publiceras urval 2? 28 juli. Antagningsbesked 2 publiceras. När det andra urvalet är klart får du e-post om att du kan läsa ditt andra antagningsbesked genom att logga in på antagning.se. I det andra urvalet prövas du utifrån det svar du lämnat tidigare.

Hur stor chans är det att komma in som reserv?

Exakt hur stor chans det är att man kommer in som reserv är tyvärr omöjligt att säg då det beror helt på hur många som söker utbildningen och vad de tidigare antagna svarar. När öppnar antagningen till högskolan våren 2022?

Universitetets antagningsfönster för våren 2022 öppnas den 1 september 2021.

När börjar vårterminen 2022 Stockholms universitet?

Vårterminen vid Stockholms universitet börjar den 10 januari 2022.

By Angi Fenn

Hur konfigurerar jag enheten? :: Vad ska man ha för användarnamn på Instagram?
Användbara länkar