Hem > V > Vad Kommer Efter Alfa?

Vad kommer efter Alfa?

Bokstav (Versal, gemen)Namn
Α αAlfa
Β βBeta
Γ γGamma
Δ δDelta

Läs mer

Med detta i åtanke, vad kommer efter alfa och beta?

BokstavNamn
Traditionellt namnGrekiska
Α αAlfaἄλφα
Β βBetaβῆτα
Γ γGammaγάμμα
Vad kommer efter Zeta?
Grekiska alfabetet
Enhetsalfabetet
Ε ε EpsilonΡ ρ Rho
Ζ ζ ZetaΣ σ ς Sigma
Η η EtaΤ τ Tau

Med hänsyn till detta, vad kommer efter omega?

Grekiska alfabetet
Enhetsalfabetet
Λ λ LambdaΨ ψ Psi
Μ μ MyΩ ω Omega
Extra tecken i äldre alfabet¹
På motsvarande sätt, vad heter den tjugonde bokstaven i grekiska alfabetet? Den tjugonde bokstaven i det grekiska alfabetet är Υ,υ, som i Ipsilon.

Därefter, vad är det latinska alfabetet?

Det latinska alfabetet är ett alfabet, ursprungligen anpassat för latinet, som har spridits till många andra språk, och som har blivit det vanligaste alfabetet i världen. Det används framförallt i västvärlden, där många indoeuropeiska språk finns, och i länder som har varit västerländska kolonier. Vart kommer bouzouki ifrån? Bouzoukin har tre eller fyra dubbla strängar och används i grekisk folk- och populärmusik, särskilt i rebetiko, vilket anses vara Greklands egen blues. Den infördes ursprungligen till Grekland via Turkiet och är nära besläktad med den persiska lutan tanbur.

Med tanke på detta, vilken bokstav kommer efter omikron?

Nu väcks frågan på nytt. WHO har hoppat över två bokstäver i det grekiska alfabetet när de namngav den nya coronamutationen omikron. Den ena bokstaven är "nu", den andra "xi". Nu fick snabbt sin förklaring med att bokstaven liknar det engelska ordet "new" och man vill slippa den förvirringen. Vad betyder ordet Omikron?

Ordet omikron kommer från den grekiska bokstaven Ο, som i matematiska och vetenskapliga sammanhang används för att representera värdet 10-8 (en oktiliondel). I decimalsystemet skrivs detta värde som 0,000 000 000 000 000 01.

Vad äter man i Grekland?

Det finns många olika typer av mat som man äter i Grekland. Några av de mest populära rätterna är spanakopita (spenatpaj), dolma (fyllda druvblad), souvlaki (grillade köttspett) och baklava (en sorts dessert). Grekisk mat är vanligtvis mycket smakrik och innehåller ofta oliver, fetaost och olika örter och kryddor.

By Nicole Dorrian

Vad heter 12 på grekiska? :: Får man lägga ut bilder på andra utan tillåtelse?
Användbara länkar