Hem > H > Hur Fungerar Iso Certifiering?

Hur fungerar ISO certifiering?

För att ens verksamhet ska bli ISO-certifierad krävs det att verksamheten uppfyller de krav som finns för den aktuella ISO-standarden. ISO certifiering innebär efterlevnad av ett regelverk som kallas en standard inom ett specifikt område som är utarbetat av ISO (International Organization for Standardization).

Läs mer

Vilka ISO standarder finns det?

ISO har publicerat 22353 internationella standarder och relaterade dokument, som täcker nästan alla branscher, från teknik till livsmedelssäkerhet, jordbruk och hälso- och sjukvård. ISO:s internationella standarder påverkar alla, överallt. Varför ISO? Syftet med en ISO certifiering är att kontinuerligt utveckla verksamheten till det bättre. För att bli certifierad behöver man uppfylla kraven för aktuell ISO standard. Certifiering betyder godkänd revision – och för att bli certifierad behöver man först genomgå en certifieringsrevision och bli godkänd.

Vad är ISO 14 001?

ISO 14001 ger ett tydligt ramverk för att minska din miljöpåverkan, se till att du uppfyller lagstadgade krav och bygga upp förtroendet hos intressenterna. Standarden ger din organisation ett systematiskt tillvägagångssätt för att planera, införa och förvalta ett miljöledningssystem. Måste man ha ISO certifiering? Inom vissa branscher är det ett krav att inneha standarden ISO 9001. Det är en av världens mest använda standard för kvalitetsprocesser. Det finns i nuläget 1,1 miljoner certifikat som är utfärdade i 188 länder, varav 5000 av dessa finns i Sverige.

Följaktligen, vad innebär en skogscertifiering för markägaren?

Skogscertifiering innebär att du som skogsägare åtar dig att anpassa skogsbruket efter särskilda regler. Dessa gäller bland annat hur du bedriver skogsbruk, vilken hänsyn du tar till miljön och villkoren för dem som arbetar inom skogsbruket. Skogsbruksplanen är en viktig del av certifieringen. Följaktligen, vilka certifieringar finns? Certifiering

Läs mer om fördelarna med att använda och certifiera din organisation mot de mest välkända globala standarderna inom ledningssystem:

  • Kvalitet ISO 9001.
  • Miljö ISO 14001.
  • Arbetsmiljö ISO 45001.
  • Informationssäkerhet ISO 27000.
  • Livsmedelssäkerhet ISO 22000.
  • Förebyggande av mutor ISO 37001.

Vad gör ISO på en kamera?

ISO-värdet brukar börja på 100 på en digitalkamera. Dessa värden fördubblas så här; 200, 400, 800, 1600, 3200. Ju högre ISO-värde, desto mer ljus kommer in i sensorn och desto ljusare blir bilden. Varje gång värdet fördubblas kommer dubbelt så mycket ljus in i kameran och dina bilder blir dubbelt så ljusa. Hur många standarder finns det?

Det finns två typer av standarder:
1. De jure-standarder är standarder som fastställs av ett officiellt organ, t.ex. en standardiseringsorganisation.
2. De facto-standarder är sådana som har antagits av branschen eller marknaden, även om det inte finns något officiellt organ som har fastställt dem.
Det finns många de jure-standarder, men antalet de facto-standarder är mycket större.

Vad är en svensk standard?

En svensk standard är ett dokument som innehåller krav, specifikationer, riktlinjer eller egenskaper som kan användas konsekvent för att säkerställa att material, produkter, processer och tjänster är lämpliga för sitt ändamål.

By Comras

Varför finns det standarder? :: Hur stor i byte är en IPv4?
Användbara länkar