Hem > V > Vad Som Är Bra Med Reklam?

Vad som är bra med reklam?

Reklam spelar en viktig roll i samhället – den skapar konkurrens, den informerar, och inte minst, den bidrar till arbete och tillväxt. Reklam upplyser konsumenter om nya tjänster och produkter.

Läs mer

Hur man gör en bra reklam?

Bra reklamfilm måste sticka ut på ett sätt som hänger ihop med varumärket och känns trovärdigt. Den måste vara minnesvärd. För det krävs en bra kreativ idé, ett välskrivet manus som fångar tittaren och gör att man minns reklamen, produkten eller tjänsten som den handlar om. Den måste vara underhållande. Man kan också fråga vad är reklam värt? Den svenska marknaden är känd för att prislistan inte stämmer överens med vad annonsörerna betalar. Rabattsystemet är väletablerat och gör kunden beroende av mediebyråernas kontaktnät hos annonssäljarna. Den som köper reklam för 5 miljoner per år kan få bättre pris än den som spenderar 15 miljoner.

Följaktligen, vad kännetecknar reklam?

Reklam är en form av kommersiell propaganda som görs för att främja försäljningen av en vara eller tjänst. Genom olika medier förmedlas ett budskap i form av ett betalt utrymme. Exempelvis kan budskapet bestå av text och bild och vara riktad till en specifik målgrupp. Varför påverkar reklam oss? Reklamen påverkar ditt undermedvetna

Erik Modig menar att användandet av kändisar i reklam påverkar vårt omedvetna emotionella system i hjärnan. Det emotionella systemet förstår inte text och språk, utan tar in stämningar och tolkar bilder och sociala kontexter.

Därmed, hur lång bör en reklamfilm vara?

Satsa på korta filmer

30–45 sekunder brukar vara maxlängd för vad tittaren orkar med, men det varierar för olika kanaler. Anpassa längden utifrån var du ska marknadsföra din film. Har du svårt att fatta dig kort? Se om du kan dela upp budskapet i flera filmer istället för en lång.
Hur är en reklam uppbyggd? I - interest (intresse): Reklamen måste göra kunden intresserad av varan. D - desire (önskan): Kunden skall känna åtrå efter varan, han skall verkligen vilja ha den. A - action (handling): Sist men inte minst skall reklamen driva kunden till att verkligen agera, dvs köpa varan.

På motsvarande sätt, vad finns det för nackdelar med reklam?

Ibland kan reklam använda osmakligt språk eller opassande bilder för att locka en särskild grupp. Nackdelen är att det kan förolämpa andra grupper som reklamen inte riktar sig till eller orsaka förfall av sociala värden. Dessutom, vad säger lagen om reklam riktad till barn?

Lagen tar inte specifikt upp reklam som riktar sig till barn, men det finns ett antal lagar som kan vara tillämpliga. Till exempel förbjuder Federal Trade Commission Act orättvisa eller bedrägliga metoder i reklam, vilket eventuellt skulle kunna tillämpas på vilseledande eller manipulativ reklam som riktar sig till barn. Dessutom har vissa delstater lagar som förbjuder vilseledande eller bedräglig reklam riktad till barn.

Folk frågar också får man säga gratis i marknadsföring?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan, eftersom det inte finns några specifika lagar eller förordningar som bestämmer om företag får använda ordet "gratis" i sitt marknadsföringsmaterial eller inte. Det finns dock några allmänna riktlinjer som företag bör följa när de använder detta ord. Först och främst bör företagen vara tydliga och koncisa när det gäller vad de erbjuder gratis, och de bör inte göra några falska eller vilseledande påståenden om vad de erbjuder. Dessutom bör företagen undvika att använda ordet "gratis" på ett sätt som kan tolkas som lockbete eller som på annat sätt kan vilseleda konsumenterna.

By Bond

Vad är 0.05 i bråkform? :: Vad är en bra CPU?
Användbara länkar