Hem > H > Hur Ungdomar Påverkas Av Reklam?

Hur ungdomar påverkas av reklam?

Tonåringar menar själva att de inte påverkas av reklam på webben. Samtidigt uppmärksammar de många annonser under sitt surfande. Och pojkar tittar oftare än flickor på reklambudskap.

Läs mer

Varför är marknadsföringslagen viktig för samhället?

Marknadsföringslagen ska skydda konsumenterna

Företag använder sig av olika aktiviteter, marknadsföring, för att nå ut med sina erbjudanden till befintliga och potentiella kunder. Marknadsföringslagen (MFL) syftar till att skydda konsumenternas intressen vid marknadsföring av produkter såsom varor och tjänster.
Hur länge får reklam vara? I 5 § första stycket föreskrivs att annonser får sändas högst åtta minuter under en timme mellan hela klockslag. I TV-sändning får dock denna tid dels under sändningstiden mellan kl. 19.00 och 24.00, dels i rena undantagsfall, utsträckas till högst tio minuter.

Med detta i åtanke, vad är ett riktat inlägg?

Vad är riktad marknadsföring? Riktad marknadsföring handlar i korta drag om att visa upp ett budskap eller ett erbjudande som är relevant för särskilda målgrupper. Låt säga att du driver ett hotell i Spanien. Du vill då marknadsföra detta för personer som är i färd med att boka in semesterresa till Spanien. Följaktligen, hur länge är det reklam? I svenska kanaler fick maximalt tio procent av den sammanlagda programtiden bestå av reklam, vilket innebär i snitt sex minuter per timme. Det finns även regler om hur många avbrott som kan läggas i ett program och hur långt avstånd det ska vara mellan dem. Begränsningen av mängden reklam bestod också.

Och en annan fråga, vad säger lagen om reklam riktad till barn?

Det är förbjudet att skicka direktreklam till barn under 16 år. Förbudet gäller all form av direktreklam, till exempel brev, telefoni och sms. Det vill säga all reklam där du vänder dig direkt till en specifik person. Hur påverkas vi av dold reklam? Det är alltså i deras ögon inte dold reklam, utan något utvecklande och positivt för barnen. – Regelverket gällande dold reklam är tydligt, men det är viktigt att arbeta med en mer effektiv reglering. Syftet är att sätta individernas reklamkritiska tänkande ur spel för att påverka utan att hen märker det.

Vad händer med de företag som blir fällda?

De företag och annonsörer som blir fällda förväntas följa de beslut som fattats. Dock kan inga skadestånd eller liknande dömas ut, utan besluten ses mer som en vägledning i vad som är god marknadsföringsetik. Dessutom, vad är falsk marknadsföring?

Enligt lagen (2008:1877) om marknadsföring är marknadsföring "med avsikt att påverka konsumenternas inställning till varor eller tjänster eller förmågan att handla om varor eller tjänster". Detta innebär att marknadsföringen ska vara sann och inte vilseledande. False advertising är alltså marknadsföring som är vilseledande och kan leda till att konsumenter handlar på ett sätt som de annars inte skulle ha gjort.

Vilka fördelar medför reklam?

Det finns många fördelar med att annonsera. För det första ökar det medvetenheten om ert varumärke och ökar förhoppningsvis försäljningen. Dessutom kan det hjälpa er att nå ut till en ny målgrupp och bygga upp ett positivt rykte. Annonsering är också ett bra sätt att stärka ert varumärke och skapa lojala kunder.

By Colline

Hur ska man ange källor? :: Hur räknar man med förhållanden?
Användbara länkar