Hem > V > Vad Gör Ungdomar På Internet?

Vad gör ungdomar på internet?

Förutom spelande och sociala medier är barn och ungas vanligaste aktiviteter på internet att lyssna på musik, titta på filmklipp och söka efter information. Pojkar tittar oftare på filmklipp och deltar i forum än vad flickor gör medan flickorna oftare läser bloggar.

Läs mer

På motsvarande sätt, hur pratar man med barn om internet?

Ett bra sätt att visa intresse är att be barn och unga visa vad de gör på nätet, kanske vill de visa sina favoritklipp på Youtube eller vilka bloggar och spel de tycker om. Be dem berätta vad det är de tycker är roligt med nätet och förklara att du vill veta och att du vill förstå. Man kan också fråga hur media påverkar oss? I många fall förs åsikter ut via massmedia som om de vore en opinion och en allmän åsikt. En tidning kan till exempel gå ut med ett budskap eller värdering av fakta och göra sken av att många tycker så. Med hjälp av tystnadsspiralen kan de sedan påverka människor i en viss åsiktsriktning.

Vilka för och nackdelar ser du med digitala medier för barn?

Det är alltså inte så att barnen inte lär sig, men det är lite tuffare, det kräver lite mer energi. Barn lär sig mest effektivt i samspel med andra, men digitala medier kan ju användas i ett samspel också. Det är i princip väldigt mycket åsikter och väldigt lite data. Man kan också fråga hur digitala medier påverkar barns lärande och utveckling? Med hjälp av digitala verktyg blir det lättare att ta tillvara flerspråkiga barns alla språk i förskolan. Vissa appar kan läsa upp texten på flera olika språk, man kan lyssna på sagor på olika språk eller använda digitala översättningstjänster för att kommunicera med barn som inte kan så mycket svenska.

Varför skryter barn?

Varför skryter barn? Att skryta kan vara ett tecken på ett bekräftelsebehov som barnet känner, och beteendet grundar sig oftast i en osäkerhet. Ett barn som skryter kan känna sig otillräcklig och skryter för att kompensera detta. På vilket sätt kan människor låtsas vara andra än sig själva på nätet? Internet ger unga möjligheten att visa deras personlighet. Är man osäker så kanske man vill visa upp en tuffare eller vuxnare sida av sig själv. Vet man då inte om hur farligt det kan vara att visa upp fel saker på internet eller saker som lätt missuppfattas kan det då uppstå problem.

Hur påverkar sociala medier inlärningen?

Stör undervisningen

Tidigare forskning har visat att hälften av lärarna upplever en ökad arbetsbelastning på grund av digitala plattformar och sociala medier. Dessutom stör den nya tekniken undervisningen.
Hur kommer man in på 15 års bio?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan, eftersom allas erfarenhet av film är unik. Det finns dock några tips på hur du kan få ut så mycket som möjligt av din biobesöksupplevelse:
- Se till att se en mängd olika filmer från olika genrer och epoker. Det hjälper dig att uppskatta mediet som helhet och förstå hur det har utvecklats med tiden.
Var inte rädd för att experimentera och se filmer som du normalt sett inte skulle se. Du kanske blir förvånad över hur mycket du tycker om dem.
- Dra nytta av särskilda visningar och filmfestivaler. Dessa kan vara utmärkta tillfällen att se sällsynta eller obskyra filmer som du annars inte skulle ha tillgång till.
- Håll ett öppet sinne och var villig att diskutera dina tankar och åsikter om filmer med andra. Detta är ett av de bästa sätten att lära sig mer om film och fördjupa din förståelse och uppskattning för den.

Med tanke på detta, vilka länder har 16 årsgräns på alkohol?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom olika länder har olika lagar om alkoholkonsumtion. Några länder som har en åldersgräns på 16 år för alkohol är dock Storbritannien, Irland och Nya Zeeland.

By Otha

Hur kopplar man in ett ljudkort? :: Måste man fika på jobbet?
Användbara länkar