Hem > V > Vad Krävs Det För Att Internet Ska Fungera?

Vad krävs det för att internet ska fungera?

För att ansluta en enskild dator till internet behövs ett nätverkskort (även kallat Nic, eng. Network Interface Controller). Sådana finns inbyggda i nästan alla datorer idag. Om en dator saknar ett inbyggt nätverkskort kan det läggas till i efterhand.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur förklarar man vad internet är?

Ett globalt nätverk av nätverk som består av datorer och andra enheter som har kopplats ihop med varandra, både lokalt och regionalt. På nätverket finns en rad olika tjänster som till exempel World Wide Web, e-post, fildelning och internettelefoni. Dessutom, hur använder jag internet? Internet har du till exempel i datorn, mobilen och surfplattan, så klart. Men egentligen är internet världens största nätverk med datorer och finns över hela planeten. Utom på vissa avlägsna ställen.

Vad händer när man surfar på internet?

Att surfa på nätet, eller webben som det också kallas, innebär att du med hjälp av ett program eller app som kallas webbläsare – Google Chrome, Firefox eller Safari – kan titta på olika webbsidor på internet. Följaktligen, kan internet krascha? Men det finns inget sätt att krascha internet genom att sätta en hårdvara ur spel eller ens tusen olika hårdvaror. Det finns ingen centralledning eller huvudkontakt att dra ur. För att stoppa eller ens sakta ner internet över något större geografiskt område så skulle man behöva göra mycket skada på många olika platser.

Hur har internet förändrat världen?

Innovationen internet och de nya öppna plattformarna påskyndade demokratirörelsernas framväxt i Tunisien, Egypten och Syrien. Sociala nätverk har förändrat maktförhållanden och informationsflöden i stora delar av världen. När auktoritära regimer väljer att stänga ner internet blir det uppenbart att de är hotade. Man kan också fråga hur är internet uppbyggt och hur fungerar det? Internet består av en mängd sammanlänkade nätverk. Trafiken mellan nätverken sköts av routrar som skickar vidare paketen mellan varandra. Med snart 4,3 miljarder direktanslutna enheter kan våra datorer omöjligtvis hålla koll på var alla andra datorer befinner sig.

Är bredband och internet samma sak?

Bredband är en så vanlig term idag att den nästan blivit synonym med internet. Men det är viktigt att komma ihåg att bredband bara är ett samlingsnamn för olika typer av snabba uppkopplingar mot internet. På motsvarande sätt, vad är skillnaden mellan nätverk och internet?

Nätverk är fysiska förbindelser mellan datorer, medan Internet är ett globalt nätverk av sammankopplade datorer. Internet är en samling nätverk som är sammankopplade så att de kan dela data och resurser.

Hur fungerar internet digitala lektioner?

Digitala lektioner på internet fungerar genom att man använder en dator för att ansluta till internet och sedan använder en programvara för att få tillgång till lektionen. Programvaran kan vara ett webbaserat program eller ett program som installeras på datorn. Internetanslutningen används för att ladda lektionsinnehållet från en server och programvaran används för att visa innehållet på datorskärmen.

By Lundell Lipkovitch

Hur gör man för att bli omtyckt? :: Hur funkar det Kjell och Co?
Användbara länkar