Hem > V > Vad Finns Det För Nackdelar Med Anonymiteten På Internet?

Vad finns det för nackdelar med anonymiteten på internet?

Den har fördelar och nackdelar - och dessa måste vägas mot varandra. Anonymiteten har skapat en flodvåg av trakasserier, rasistiska tillmälen, hot, ovälkomna sexuella närmanden. Vi har bara sett början på den problematik som heter piratkopiering. Och säkerhetsproblematiken på internet eskalerar.

Läs mer

Med tanke på detta, kan man skicka ett sms anonymt?

Bara ett sms, men sedan anonym

Med Texttasy kan du skicka ett meddelande till vem som helst, utan att ditt namn är kopplat till det. Kom med ett trevligt meddelande och dela det direkt. Men se till att du inte avslöja dig själv, annars blir du fortfarande upptäckt!
Folk frågar också kan man se historiken på routern? Hur man gör det varierar från enhet som dator, surfplatta och smartphone men även webbläsare. Viktigt att veta att det inte döljer din surfning från skolan, arbetsgivaren eller Internetleverantören. Webbhistoriken kan också synas i en router i hemmet.

Med hänsyn till detta, kan man se historik via routern?

Om du vill visa aktivitetsloggen:

Öppna en webbläsare från en dator eller trådlös enhet som är ansluten till nätverket. Ange http://www.routerlogin.net. Ett inloggningsfönster visas. Ange användarnamnet och lösenordet för routern.
Hur vet man om man har wifi? Öppna appen Inställningar på enheten. Internet. Byt mellan nätverk i listan genom att trycka på ett nätverksnamn. Om du vill ändra inställningarna för ett nätverk trycker du på nätverket.

Med tanke på detta, kan man se någon annans sökhistorik?

När du surfar privat kan andra som använder samma enhet inte se din historik. Chrome sparar inte webbhistoriken eller uppgifter som anges i formulär. Cookies och webbplatsdata sparas medan du surfar men raderas när du avslutar inkognitoläget. På motsvarande sätt, vad har jag sökt på? Du behöver ett sådant konto för att använda till exempel Gmail och Androidtelefoner. Men du kan enkelt ta reda på vad Google vet om dig. På sidan "Min aktivitet" sammanställs allt; vad du har sökt efter, vilka videor du har tittat på, var du har använt gps:en och mycket mer.

Med tanke på detta, hur kan man se sin sökhistorik?

Surfa till adressen www.google.se. I nedre högra hörnet klickar du först på Inställningar och därefter på Din data på Sök. Här visas en översikt över hela din sökhistorik, med andra ord alltign som du har sökt efter med Googles sökmotor. Vad är motsatsen till anonym?

Motsatsen till anonym är inte anonym.

Är väl utan grund?

Det finns flera saker som kan menas med den här frågan, så det är svårt att ge ett enda slutgiltigt svar. Om frågan handlar om huruvida ett visst påstående eller en viss tro är ogrundad eller inte stöds av bevis, skulle det vara lämpligt att utvärdera bevisen och komma fram till en slutsats om huruvida påståendet sannolikt är sant eller inte. Om frågan handlar om huruvida någon gör ett påstående utan grund eller motivering är det lämpligt att be om mer information eller en motivering av påståendet.

By Gary

Vilken myndighet beslutar vilka läkemedel som är utbytbara med varandra? :: Vad händer om man missar hemleverans?
Användbara länkar